Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

De webshop van Bier! magazine

Canon van de Nederlandse Biercultuur

13,90

Aantal:

Categorie:

Beschrijving

Het Nederlandse bier heeft gedurende eeuwen een rijke en boeiende ontwikkeling doorgemaakt. Ooit zijn het graafschap Holland en enkele daarin gelegen steden zelfs de belangrijkste bierproducent van Europa geweest. Allerlei gebeurtenissen, personen, objecten en plaatsen vormden in deze historie de cultuur van het Nederlandse bier.

Dit boek bevat verhalen over de belangrijkste en interessantste daarvan, oftewel de canon van de Nederlandse biercultuur. Een doorlopende chronologische historiek van bier, brouwen en drinken in Nederland, verdeeld in zeven tijdvakken. Met daartussen 35 verhalen die los te lezen zijn. Handzame beschrijvingen van ‘oerbier’, gruit- en hoppenbier, de bloei van onze brouwsector in de vijftiende eeuw, het bier tijdens de Republiek der Nederlanden, de neergang ervan in de achttiende eeuw en de blijvende impact van het ‘Beijersche’ bier. Het laatste tijdvak is het onze, met zijn grote diversiteit aan biersoorten en explosief gestegen aantal makers.

Dit boek is een pendant van de online Canon van de Nederlandse Biercultuur, te vinden op canonnederlandsebiercultuur.nl.

Auteurs: Leendert Alberts, Rudi Bakker, Marco Daane, Kees Volkers

Subtitel: Een tijdreis door de Nederlandse bierhistorie

Taal: Nederlands

Bindwijze: Garenloos gebrocheerd

Druk: 1

Verschijningsdatum: half december 2023

Aantal pagina’s: 176

ISBN: 978 – 9 – 49 – 105210-1