Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Zythos vzw stelt twee nieuwe boeken voor

Geplaatst op zondag 7 juli 2019

De Belgische Bierconsumentenvereniging Zythos vzw is meer dan het Zythos bierfestival alleen. Iedere drie maanden valt bij hun leden ook De Zytholoog in de brievenbus. In 2018 sleepte De Zytholoog de Beer Award voor ‘beste biertijdschrift’ in de wacht. Vaste waarden in De Zytholoog zijn de recepten van Han Hidalgo en ‘Een vleugje nostalgie!’ van Casimir Elsen. Hiervan zijn door Zythos nu twee fraaie boeken uitgegeven. ‘Aan tafel met Sint-Arnoldus’ van Han Hidalgo en ‘Een vleugje nostalgie!’ van Casimir Elsen.

Aan tafel met Sint-Arnoldus – Han Hidalgo

Han Hidalgo kan gerust beschouwd worden als een van de pioniers van het gebruik van bier in de keuken. Voor ons ledenblad De Zytholoog heeft hij heel wat recepten met bier gecreëerd, veelal in samenwerking met Marie-Therese Bruggeman. In dit boek treft u een verzameling van deze recepten aan. Marie-Therese en Han nemen u mee op een culinaire ontdekkingstocht. Laat u inspireren en durf zelf te experimenteren.

Een vleugje nostalgie! – Casimir Elsen

In dit boek brengt de auteur enkele verdwenen brouwerijen, waarvan de gebouwen het – voorlopig nog – overleefd hebben, opnieuw in herinnering. Niet om het uitgebreid te hebben over hun geschiedenis – die is dikwijls in de mist der tijden verdwenen en bij gebrek aan archiefmateriaal moeilijk te reconstrueren. Wel om met een vleugje nostalgie even weg te mijmeren naar bieren en brouwerijen die definitief tot het verleden van het Belgisch brouwpatrimonium behoren.