Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Zwarte Ziel Zondag bij Jopen

Geplaatst op zondag 18 februari 2018

Jopen Zwarte Ziel werd in 2013 voor het eerst als limited edition gebrouwen. Dit bier werd enthousiast ontvangen en daarna zo gemist dat er is besloten jaarlijks een beperkte oplage te brouwen. Dit jaar presenteert Jopen Zwarte Ziel BA Bourbon Blend. Deze unieke barrel aged blend is een combinatie van een rijping op Jim Beam vaten én op Early Times vaten.

Niet geschikt voor tere zieltjes
Door de rijping van 15 maanden op Jim Beam is het rokerige karakter milder geworden en zijn er tannines in het bier gekomen. De oorspronkelijke rook- en roastsmaken van Zwarte Ziel zijn behouden gebleven door de kortere rijpingstijd van 4 maanden op Early Times. Ontdek aroma’s van koffie, rook, turf en een beetje vanille. Tonen van donkere chocolade, laurier, salmiak, drop en een beetje tannine en een lange afdronk van bourbon. De naam verwijst natuurlijk naar de bijna zwarte kleur van het bier en de rokerige tonen in het bier. Niet geschikt voor tere zieltjes!

Voor de fans
Elke eerste zondag van maart organiseert Jopen Zwarte Ziel Zondag voor alle fans. Om 14.00 uur zijn de deuren van het Jopen Proeflokaal in de Haarlemse Waarderpolder geopend. Om 15.00 uur wordt officieel het eerste vat Jopen Zwarte Ziel aangeslagen. Gastheer en biersommelier van de Jopenkerk Haarlem, Jelle Yu, geeft een presentatie over de totstandkoming van Jopen Zwarte Ziel. Daarna is het vooral proeven, bierige gesprekken, en rondleidingen. Voor de liefhebbers is er tevens een mogelijkheid voor flessenruil.