Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Zwarte Bliksem van 100Watt Beste Black Ipa van de wereld

Geplaatst op donderdag 9 september 2021

De Black IPA van Brouwerij 100Watt, Zwarte Bliksem, is verkozen tot beste Black IPA van de wereld tijdens de World Beer Awards, een van de toonaangevende biercompetities ter wereld. De Zwarte Bliksem, ook wel ‘Cascadian Dark Ale’ genoemd, is een stevig gehopte, donkere IPA met een subtiel geroosterd moutprofiel. De Black IPA won in 2020 een gouden medaille tijdens de Dutch Beer Challenge.

Een volvette hoppige IPA met een licht gebrande roostsmaak in het pallet, maar wel de donkere kleur van een Stout. Mooi in zijn fruitigheid en bitterheid. Centennial-, Cascade- en Amarillo-hop in dit bier, zijn zeker niet te zuinig gebruikt. De bitterheid van de hop gaat mooi samen met de bitterheid van de mouten. Smaken van koffie en toffee zijn ook te herkennen.

Combineer deze winnaar met een heerlijke verse oester of trek de Zwarte Bliksem open tijdens een zomerse BBQ. Of proost samen met de brouwers in hun proeflokaal. Een internationale en zeer gerespecteerde jury heeft de bieren uit ieder land blind geproefd en beoordeeld.