Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

ZHB Korenwijn van Bierbrouwerij De Arn uit verstookt fustenbier

Geplaatst op dinsdag 6 april 2021

Bierbrouwerij De Arn uit Rijswijk brengt zijn bieren op de markt onder de naam ZHB (Zuid-Hollandsche Bierbrouwerij), ooit een grote bierbrouwerij in hartje Den Haag. Deze bierbrouwer komt nu met iets bijzonders en in gelimiteerde oplage: ZHB Korenwijn. Door corona was het bijna onmogelijk om fusten bier te verkopen; de horeca was immers dicht. De brouwer maakte van de nood een deugd en liet een deel van zijn voorraad hoogwaardig craftbier verstoken tot Korenwijn.

Korenwijn is een rijke Nederlandse jeneversoort met een alcoholpercentage van 40 %, die wordt gekenmerkt door een veel hoger percentage moutwijn dan bij oude en jonge jenever. Een bevriende distillateur verwerkte de inhoud van de fusten in zijn ambachtelijke distilleerkolom tot alcohol. Na toevoeging van verschillende natuurlijke smaakmakers als jeneverbes, korianderzaad, gember, laurier, braam, sinaasappel, oranjebloesem en zoethout, ontstond deze unieke ZHB Korenwijn. ZHB Korenwijn heeft gerijpt op Europees eikenhouten fust.

ZHB Korenwijn is verkrijgbaar in 0,5 liter flessen. Voor de retail komt ZHB Korenwijn ook in 0,2 literfles. Samen met drie flesjes ZHB-bier in een feestelijke Kopstootproeverij-geschenkverpakking. TIP: Deze ZHB Korenwijn smaakt heerlijk bij bijvoorbeeld Hollandse Nieuwe haring, een klassieke combinatie!