Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Zeven nieuwe World Beer Awards voor The Flying Dutchman

Geplaatst op donderdag 19 augustus 2021

The Flying Dutchman NoMad Brewing Company heeft opnieuw zeven internationale awards gewonnen. Deze keer op ‘The World Beer Awards’ in London, een toonaangevende competitie waar wereldwijd veel brouwerijen aan meedoen. De laatste vijf jaar heeft Ronald de Waal al 75 internationale awards  in ontvangst mogen nemen. Zijn bieren staan hoog aangeschreven bij bierliefhebbers in binnen- en buitenland. Deze awards zijn vooral belangrijk om te laten zien dat keer op keer hoge kwaliteit wordt geleverd met unieke smaken.

Country Winnaar awards:

Imperial Stout: Beast Of The East The Bear Is There Russian Imperial Stout

Stout: More Complicated Than Your Girlfriend Stout

Hoppy Wheat Ale: Flip Flopped White Socked Strong Hopped White IPA 

Silver Award:

Session IPA: Jah Jah Rub A Dub Mango IPA

Black IPA: Black Is Black And I Want My Baby Back Black IPA 

Porter: Wake The Hell Up You Can Slee in The Coffine Hazelnut Cappuccino Porter

Low alcohol: Freak Kriek Zero Point Three Feel Free Merry Cherry Beer 

Over Ronald de Waal

Ronald de Waal begon zijn carrière als bierbrouwer bij De Raaf in Heumen eind jaren tachtig, waar hij Nederlands eerste witbier heeft gebrouwen. Hij vervolgde zijn loopbaan in Finland, waar hij als ondernemer succesvol was als brouwer en bierimporteur. Nadat hij deze firma had verkocht, maakte hij een lange reis waarin hij tot de conclusie kwam dat bierbrouwen in zijn genen zit. Hij startte The Flying Dutchman Nomad Brewing Company. Zijn eerste bier, de Tree Hugging IPA, werd gelijk met goud beloond tijdens de World Beer Awards, een prestigieuze mondiale biercompetitie. In het tweede jaar werd hij bekroond tot beste nieuwe brouwer van Finland door het internationale ratingsplatform Ratebeer. In het derde jaar ontving hij 23 internationale awards en behoort daarmee tot de top van meest bekroonde brouwers. Het totale gamma  van The Flying Dutchman Nomad Brewing bestaat op dit moment uit 45 verschillende speciaalbieren.

Meer informatie over The Flying Dutchman en de hele range bieren van de brouwerij vind je op www.flyingdutchmanbrewingcompany.com