Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Zes brouwerijen rond Brugge werken samen met ontdekkingsbox

Geplaatst op donderdag 28 mei 2020

Barre tijden voor de horeca, dus ook voor de ambachtelijke brouwerijen. Een ‘ontdekkingsbox’ met 12 bieren als samenwerking is het antwoord van zes brouwerijen rond Brugge. Zij groeperen zich onder de mooie naam “BREWERS AROUND BRUGES”. Op initiatief van brouwer Luc Vermeersch van Brouwerij De Leite bieden deze zes brouwerijen een bierbox aan.  Elke brouwerij laat de genieter twee van zijn bieren ontdekken. De samenwerkende brouwerijen zijn allemaal brouwerijen uit het Brugs Ommeland. Het gaat om Brouwerij Strubbe uit Ichtegem, Brouwerij Maenhout uit Pittem, Brouwerij Rostune uit Beernem, Brouwerij De Leite uit Ruddervoorde, Brouwerij Viven uit Sijsele en Brouwerij Siphon uit Damme.

The discover box

Iedere brouwer bepaalde zelf welke bieren hij in de box met 12 flesjes aanbiedt. De variatie is groot. Blond, donker, tripel, quadrupel, witbier, fruitbier, je vindt ze allemaal in de box.  Een ‘vat vol ontdekkingen’ dus. De brouwers bieden de box aan via de betere bierhandel of vanaf 27 mei op de facebook webshop ‘Brewers around Bruges’. https://www.facebook.com/pg/Brewers-around-Bruges-104574737938245/shop/?ref=page_internal

De box kost € 24,- en wordt voor € 6,- over geheel België door een koerierdienst bezorgd. Pas op, het zou ook kunnen gebeuren dat de brouwers hier en daar zelf voor uw deur staan.  Hou ze in de gaten!

Een cadeau-tip voor vaderdag?

Met Vaderdag in het verschiet lijkt ook de timing van de lancering goed gepland. Hoeveel vaders zouden niet meer dan een beetje gelukkig zijn met deze doos vol verrassende smakelijke bieren?