Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Zeeuwen slaan tijdens Koningsdag handen ineen met Zalig Zeeuws

Geplaatst op vrijdag 24 april 2020

Onder de naam Zalig Zeeuwsorganiseren Syrco Bakker (Pure C**), Kees Bubberman (Brouwmeester Brouwerij KEES), Thibo Baccarne (Brouwmeester Dutch Bargain) en Frederik Kole (Yakiniku) een Live stream tijdens Koningsdag. Ze gaan bier proeven en koken met Bier.

Er zal aandacht zijn voor alle creativiteit die er tijdens de crisis door de Zeeuwse ondernemers is en kan worden ondernomen om het hoofd boven water te houden, zoals ludieke acties om Horeca ook tijdens de horecasluiting te helpen, maar ook de producenten van producten voor de horeca te helpen. Interactief met de kijker wordt een ‘collab’ brouwrecept tussen de twee Zeeuwse brouwers ontwikkeld. Syrco Bakker gaat met de aanwezige bieren recepten maken en deze recepten toelichten, welke achteraf ook beschikbaar komen voor de liefhebbers. En natuurlijk wordt om 16.00 uur gezamenlijk met Nederland geproost op onze Koning.

Vele kleinere brouwerijen hebben het lastig. Toch zie je enorm veel creatieve acties vanuit de brouwerijen ontstaan richting de consument, die nu niet meer in de horeca van een speciaal bier kunnen genieten. En met succes! Er wordt meer dan gemiddeld rechtstreeks bier afgenomen bij brouwerijen. Veel brouwerijen hebben in no time een eigen webshop live gezet en gezamenlijk hebben ze het platform Hollandcraftbeer.nl, waar survival pakketten worden aangeboden, die met de post worden thuisbezorgd. Dutch Bargain is een actie gestart waarmee de consument door aankoop op hun webshop spaart voor kortingen van zijn/haar favoriete café of restaurant, waardoor de laatsten tegen lagere inkoopprijzen straks bier kunnen aankopen bij de heropening. En ook horeca heeft het lastig, van klein tot groot, van goedkoop tot chic. Ook Michelinsterren-restaurants ontgaat dit drama niet. Afhaal en bezorging wordt veel gebezigd door deze ondernemers. Sterrenchef Syrco Bakker heeft met zijn online te bestellen LANT-box gezocht naar een mogelijkheid om zijn lokale producenten te ondersteunen. LANT staat voor Lokaal-Ambacht-Natuurlijk-Traceerbaar.

Via een speciaal hiervoor geopende facebook pagina Zalig Zeeuws (https://www.facebook.com/zaligzeeuws/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARDS_r6ugdXuSR6LScT_hCoBwwo7hGBEiAenbm-4YbiIhYy2HNhYB3TRIsEJYmvpW3XHdpK-cF54GYYr) gaan ze online vanaf 15.30 uur op maandag 27 april 2020. Door de hulp van een aantal lokaal Zeeuwse ondernemers is het technisch mogelijk gemaakt. Een echt Zalig Zeeuws gezamenlijk initiatief. En natuurlijk wordt het strak georganiseerd rondom de 1,5 meter-maatschappij.