Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Wipers Times-gamma van Kazematten vernieuwt en breidt uit

Geplaatst op woensdag 15 september 2021

Brouwerij Kazematten uit Ieper is verheugd te kunnen aankondigen dat vanaf heden twee nieuwe bieren zijn toegevoegd aan het gamma, namelijk Wipers Times Dubbelen Wipers Times Tripel. Dit valt samen met de naamswijziging van de huidige Wipers Times 14 naar Wipers Times Blond. Door de ingebruikname van de termen ‘Blond’, ‘Dubbel’ en ‘Tripel’ mikken ze op een grote herkenbaarheid van de bierenen hun bijhorende smaken.

De Ieperse stadsbrouwerij Kazematten bevindt zich onder de vestingen die de stad omwallen. De unieke historische Kazematten van het ‘Houten Paard’ aan de Rijselpoort werden omgetoverd tot een authentieke brouwerij en vormen sinds 2014 het schouwtoneel voor de Wipers Times bieren. Het was vanuit deze locatie dat de Britse soldaten tijdens WOI hun satirisch blad ‘The Wipers Times’ uitgaven.

De komst van deze twee nieuwe bieren heeft de brouwerij ook de mogelijkheid gegeven om de look & feelvan de ‘Wipers Times’ bieren op elkaar af te stemmen. Ze hebben gekozen voor een gedurfd kleurenspectrum dat past bij de respectievelijke bierstijlen, waarbij ze mikken op een goed visueel evenwicht tussen traditie en innovatie. Door gebruik te maken van één enkele hoofdkleur per bier (stencil stijl zoals in een oude krant) en het papier van het etiket zowel op vlak van kleur als reliëf zoveel als mogelijk te laten aansluiten bij het uitzicht van het bewuste soldatenkrantje ‘The Wipers Times’, hopen ze zo een respectvolle link te leggen met het rijke verleden van hun brouwlocatie. De illustratie op het etiket weerspiegelt de unieke gevel van de brouwerij. Onlangs werden de World Beer Awards 2021uitgereikt die focussen op design (uitzicht van het product). Daar werd de nieuwe visuele herwerking of rebranding van het etiket, met bijhorende naamswijziging van Wipers Times 14 naar Wipers Times Blond, beloond met een bronzen medaille in de categorie ‘redesign/relaunch’ en dit als enige bekroonde Belgische brouwerij in die bewuste categorie.

Nieuwe website en bezoekuren

Net voor de zomer lanceerden de brouwerij de nieuwe website, www.kazematten.be. Eveneens bij de start van de zomer hebben ze hun bezoekmomenten verruimd. Zo kan je nu niet alleen op zaterdag terecht voor een brouwerijrondleiding, maar heb je keuze tussen verschillende bezoekmomenten van woensdag t/m zaterdag. Je kan meteen jouw plaatsen reserveren via de nieuwe boekingsmodule. Rondleidingen kunnen individueel of in groep, in het Nederlands of Engels.

Wipers Times Blond: Wipers Times Blond is een blond speciaal bier (6,2% alc vol) van hoge gisting, gebrouwen met 4 granen en uitsluitend gehopt met streekeigen hop. Het bier wordt afgewerkt met 4 kruiden waaronder ook het zaad van de geneeskrachtige Mariadistel, die ook afgebeeld staat op voorpagina van het satirisch soldatenkrantje ‘The Wipers Times’.

Wipers Times Dubbel: Wipers Times Dubbel is een bruin volmondig bier (6,5% alc vol) van hoge gisting, gehopt met uitsluitend streekeigen hop. Het bier combineert een dieprode gloed met een romige en frivole schuimkraag en staat garant voor een aroma met een ongebreidelde generositeit. Het is een vlot doordrinkbaar bier dat eindigt met een sublieme nootachtige smaak.

Wipers Times Tripel: Wipers Times Tripel is een fruitig en volmondig bier van hoge gisting (8,2% alc vol). Net zoals de Wipers Times Blond wordt de tripel gebrouwen met 4 granen, 4 kruiden en uitsluitend streekeigen hop. De granen bestaan uit gerstemout, tarwemout, maïsvlokken en haver. Het wordt afgewerkt met het zaad van de mariadistel (die ook afgebeeld staat op voorpagina van het satirisch soldatenkrantje ‘The Wipers Times’).