Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Wipers Times Dubbel verkozen tot ‘Beste Dubbel Bier Van België’

Geplaatst op vrijdag 12 augustus 2022

Onlangs werden de resultaten bekend gemaakt van de World Beer Awards 2022. Daar waar Wipers Times Blond (voorheen Wipers Times 14) van Brouwerij Kazematten vorig jaar nog verkozen werd als ‘beste blond bier van België’ met een gouden medaille en de titel van ‘Country Winner’, krijgt de Wipers Times Dubbeldit jaar diezelfde eer! In de categorie ‘Belgian Style Dubbel’werd het bier van brouwerij Kazematten uit Ieper (B), dat pas in de zomer van 2021 het levenslicht zag, meteen bekroond met zowel een gouden medailleals ‘Country Winner’. Dat betekent dat Wipers Times Dubbel niet enkel verkozen werd tot het ‘beste dubbel bier van België’ maar dat het eveneens nog kans maakt om verkozen te worden tot het beste dubbel bier ter wereld. Het resultaat hiervan wordt bekend gemaakt eind augustus.

Wipers Times Dubbel is een bruin volmondig bier (6,5% alc vol) van hoge gisting, gehopt met uitsluitend streekeigen hop. Het bier combineert een dieprode gloed met een romige en frivole schuimkraag en staat garant voor een aroma met een ongebreidelde generositeit. Het is een vlot doordrinkbaar bier dat eindigt met een sublieme nootachtige smaak.

Zilver voor Tremist

Het saison-bier Tremistwordt net als vorig jaar beloond met een zilveren medaillein de categorie ‘Saison’. Tremist is een koperblond, verfrissend bier (type saison) van 6,4 % alc.vol. Het is een samenwerking tussen Brouwerij Kazematten en het Belgische designmeubelbedrijf Extremis uit Poperinge. Tremist weerspiegelt perfect een zonnige dag in een glas fris, blond bier. Lichtjes gesluierd en mooi afgerond met een romig witte schuimkraag. Het is zonder meer een sublieme dorstlesser. De saison is een bierstijl die zijn oorsprong vindt uit de tijd dat de boeren bier brouwden in de rustige winterperiode om de dorstige kelen van de vele seizoenarbeiders te laven in de warme zomermaanden.

Brons voor Wipers Times Tripel

Wipers Times Tripelverscheen net als Wipers Times Dubbel pas in de zomer van 2021 en behaalt een straffe bronzen medaillein de drukbezette categorie ‘Belgian Style Tripel’. Wipers Times Tripel is een fruitig en volmondig bier van hoge gisting (8,2% alc.vol), gekenmerkt door zijn roodgouden kleur en zacht bittere afdronk. Net zoals de Wipers Times Blond wordt de tripel gebrouwen met 4 granen, 4 kruiden en uitsluitend streekeigen hop. De granen bestaan uit gerstemout, tarwemout, maïsvlokken en haver. Het wordt afgewerkt met 4 kruiden, namelijk koriander, sinaasappelschil, zoethout en het zaad van de mariadistel (die ook afgebeeld staat op voorpagina van het satirisch soldatenkrantje ‘The Wipers Times’).

Zaakvoerders Julie Depypere en Rudi Ghequire: “Vorig jaar mochten we reeds mooie prijzen en medailles ontvangen voor Wipers Times Blond, Dubbel en Tremist. Dat onze verschillende bieren nu opnieuw internationaal gelauwerd worden, stemt ons natuurlijk heel erg tevreden maar toont vooral aan dat de constante kwaliteit en smaak van onze bieren erg hoog is. We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om onze nieuwe bieren en ons nieuw merkverhaal (met nieuwe look & feel) in de markt te zetten en aan te prijzen. Deze internationale erkenning is dus absoluut een sterke stimulans voor onze bieren en de verdere ontwikkeling van onze brouwerij.”