Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Winterse lift-off met ‘Space Cowboy Imperial Stout’ van Maximus

Geplaatst op zaterdag 16 december 2023

De winter kan nu echt van start gaan met een geheel nieuwe Space Cowboy Imperial Stout (11%) van Maximus Brouwerij uit Utrecht. Een rijk, vol en complex genietbier om je op te warmen, onder andere op basis van rogge en dit jaar op smaak gebracht met vanillepeulen (Hollands Hophuis), Ceylon-kaneel en fenegriek-zaad (smaakaccent van ahornsiroop).

Om te degusteren in de namiddag of avond bij de open haard, bij het dessert of als ‘digestief’ door de zoete, kruidige tonen met een zweempje rokerigheid. Onderdeel van de reeks Maximus Specials – verkrijgbaar op blik & fust.

Over Maximus Brouwerij
Maximus is een onafhankelijke brouwerij, opgericht in 2011 en geworteld in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Maximus brouwt ambachtelijke bieren en staat voor puur, doordrinkbaar en kwalitatief hoogstaand bier. De authentieke brouwinstallatie met haar koperen ketels is te bewonderen vanuit het sfeervolle proeflokaal. Naast vaste bieren, waaronder de bekroonde blonde Pandora, maakt Maximus seizoenbieren en gelimiteerde specials met een onderscheidend karakter. Maximus wil een maatschappelijk verantwoorde brouwerij zijn, waarbij ‘samen’ het sleutelwoord is. Om bieren te brouwen, in het werken met lokale ondernemers en om via het proeflokaal mensen uit de buurt samen te brengen en te verbinden. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer een kans krijgen om aan het werk te komen.