Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Wiebke de Groen treedt aan als nieuwe CEO van The Swaen

Geplaatst op dinsdag 9 april 2024

Mouterij The Swaen kondigt met gepaste trots de benoeming van Wiebke de Groen tot nieuwe Chief Executive Officer (CEO) aan. Met meer dan een decennium aan ervaring als distributeur van The Swaen in China, brengt Wiebke onschatbare inzichten en diepgaande kennis van de industrie met zich mee. Haar passie voor de ambachtelijke biermarkt, gecombineerd met haar bewezen staat van dienst, maken haar de ideale kandidaat om The Swaen naar het volgende hoofdstuk van groei en innovatie te leiden. Afkomstig uit de gevestigde De Groen-familie, met een lange geschiedenis in de brouwerij- en mouterijsector, erft Wiebke de toewijding aan kwaliteit. 

“Ik kijk ernaar uit om de leiding over te nemen bij The Swaen in deze opwindende fase van de onderneming”, zegt Wiebke de Groen. “Met de recente uitbreiding van onze productiecapaciteit zijn we klaar om te voldoen aan de groeiende vraag op de markt. Mijn doel is om ons marktaandeel in Nederland en België verder uit te bouwen, terwijl we onze waardevolle samenwerkingen met distributeurs en klanten wereldwijd verstevigen.”

The Swaen is een mouterij in Kloosterzande, actief sinds 1906. Zij richten zich voornamelijk op speciaalmout voor de craftsector, zoals gekaramelliseerde en geroosterde mout. Hun bekroonde collectie – met onder andere een gouden medaille tijdens de RMI Brewing Supply Awards in 2019 – omvat meer dan 50 verschillende variëteiten.