Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Wie wordt Bierman/-vrouw van het jaar 2018?

Geplaatst op vrijdag 7 december 2018

De wintereditie van Bier! magazine is verschenen. In de 41e editie van Bier! staat voor het derde achtereenvolgende jaar de Bier! Top 30 afgedrukt. Een lijst van dertig biermannen en -vrouwen uit Nederland en België die volgens de redactie het verschil maakten in het afgelopen jaar. In het smaakmakende glossy magazine valt te lezen wie dit jaar op nummer 1 staat, uiteraard ook met een groot interview met de winnaar.

Oersoep, Nevel en Verhaeghe
De 41e editie van Bier! magazine staat verder vol met winterse bierverhalen. Zoals een proefthema met overheerlijke kerst- en winterbieren. Het proefpanel proefde blind een aantal kruidige en stevige winterbieren en gaf cijfers. In het magazine zoals ieder nummer twee brouwerijreportages: In Nederland werd Nijmegen aangedaan voor een reportage over de brouwerijen Oersoep en Nevel Artisan Ales in de voormalige Honig soepfabriek; in België bezocht de redactie de authentieke brouwerij Verhaeghe in Vichte van het typische Vlaams roodbruine bier Duchesse de Bourgogne.

Paix Dieu en Berlijn
In de rubriek Erkende Abdijbieren staat dit keer het abdijbier Paix Dieu centraal, gebrouwen door Brasserie Caulier. Een overheerlijk abdijbier dat bij volle maan wordt gebrouwen. Lees in Bier! 41 waarom. De bierreis voerde de redactie naar Berlijn, een bierstad met twee gezichten. Enerzijds de traditionele huisbrouwerijen en anderzijds de hippe en wereldse nieuwe craftbeer brouwerijen als Stone Brewing en BRLO. In de bierreis-reportage krijg je alle biertips voor een (lang) weekend Berlijn. In dit magazine ook een reportage over de Brussels Beer Challenge en de winnaars. Verder natuurlijk ook weer de vertrouwde rubrieken als ‘het Betere Biercafé’ met Café DeRat in Utrecht, deel 3 van de Belgische Biergeschiedenis, en de nieuwsrubriek ‘Schuimende Zaken’.

Waar verkrijgbaar?
Het winternummer van Bier! magazine (editie 41) wordt in week 50 bezorgd bij de trouwe abonnees en is vanaf die week ook te koop in de losse verkoop bij de betere boek- en tijdschriftwinkels in Nederland en België. Of online via de webshop www.biermagazine.nl. De volgende editie van Bier! magazine (nr. 42) verschijnt begin maart 2019.