Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Welke brouwerij maakt Beste Bier van Nederland 2020?

Geplaatst op dinsdag 11 februari 2020

De inschrijvingen voor de 6e editie van de Dutch Beer Challenge zijn in volle gang. Al meer dan 100 Nederlandse brouwerijen hebben één of meer van hun bieren aangemeld voor deze prestigieuze Nederlandse bierwedstrijd. De Dutch Beer Challenge vindt plaats op woensdag 11 maart 2020 in Rotterdam. Professionele brouwerijen uit Nederland, van groot tot klein, kunnen hun bieren nog inschrijven tot 28 februari 2020. Inschrijven kan hier: https://www.dutchbeerchallenge.nl/registratie/#online

De zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra), de wedstrijd voor Nederlandse brouwerijen en hun bieren zal op 11 maart opnieuw plaatsvinden in debatcentrum Arminius in Rotterdfam. Alle ruim 700 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn uitgenodigd om met een of meer van hun bieren deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. De inschrijving is gestart op 17 december 2019. De vraag is: welke brouwerijen durven de competitie met elkaar aan te gaan en welk bier wordt de opvolger van Jopen Mooie Nel (2015), Bruut van Gajes (2016), Bloedbroeder van Kompaan (2017), Night Porter van Bronckhoster (2018) La Trappe Tripel (2019) als het Beste Bier van Nederland in 2020?

De Dutch Beer Challenge is een unieke kans voor alle Nederlandse brouwers om zich te meten met hun collega’s. Er is een gemengde aanwezigheid op 11 maart 2020 van zowel Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters als internationale specialisten. Deze juryleden proeven blind in verschillende bier-hoofdcategorieën met een aantal subcategorieën. De bieren die bekroond worden op de Dutch Beer Challenge kunnen rekenen op een grote mediabelangstelling en internationale erkenning. De gelauwerde bieren krijgen promotie van de (inter)nationale en regionale media, hetgeen aangeeft welke waarde de medailles ook hebben voor de consument. Slijterijketen Mitra heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan de Dutch Beer Challenge.

De wedstrijdleiding maakt de winnaars bekend tijdens een feestelijke prijsuitreiking op donderdag 2 april 2020 in Rotterdam. In mei 2020 wordt tijdens de opening van de negende Week van het Nederlandse Bier bekend gemaakt welk bier verkozen is tot ‘Mitra Award Het Beste Bier van Nederland 2020’.

Inschrijven kan hier: https://www.dutchbeerchallenge.nl/registratie/#online