Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Wegens succes terug bij Safaripark Beekse Bergen: Brew@theZoo

Geplaatst op donderdag 9 maart 2023

Brew@theZoo keert terug naar Safaripark Beekse Bergen met een dubbel zo groot aanbod. Bezoekers van de tweede editie van een van de grootste speciaalbierfestivals van Nederland kunnen 23 en 24 juni a.s. het hart ophalen aan ruim 200 bieren van meer dan 50 topbrouwerijen. Brew@theZoo is een samenwerking met Swinkels Family Brewers. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan een beschermingsproject voor cheeta’s in Botswana.

Na een succesvolle editie in 2022 komt het bierfestival in 2023 terug op vrijdagavond 23 juni en zaterdagavond 24 juni. Het safaripark is deze dagen speciaal in de avonduren geopend van 17.30 uur tot 22.30 uur. Verspreid door het park staan verschillende brouwerijen en elk bieden zij verschillende brouwsels aan. Ook zijn er biersommeliers aanwezig om de expertise te delen. Op verschillende plekken door het park zijn eetstands te vinden. De wandel-, bus én bootsafari zijn inbegrepen bij de toegang.

Brouwerijen als De Molen (Bodegraven), Uiltje Brewing Company (Haarlem) en Van Moll Craft Beer (Eindhoven) zullen aanwezig zijn. Ook plaatselijke brouwerijen, zoals Stadsbrouwerij 013 (Tilburg) en De Roos (Hilvarenbeek) zijn vertegenwoordigd.

Rens Willemsen, general manager van Safaripark Beekse Bergen: “Met veel trots kijken we terug op een zeer geslaagde eerste editie. Veel bezoekers hebben kennis gemaakt met het safaripark, genoten van de lekkerste speciaalbiertjes én daarmee bijgedragen aan het goede doel van vorig jaar. Op naar de volgende veelbelovende editie!” Vorig jaar heeft Brew@theZoo ruim 8500 euro ingezameld voor giraffen in Ethiopië.

Thijs de Kort, horecadirecteur bij Swinkels Family Brewers: “We zijn blij dat we dit jaar wederom met de Beekse Bergen samenwerken om deze unieke beleving aan te bieden aan speciaalbierliefhebbers. Doordat we nog meer variatie hebben in bier, zelfs een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, zijn er voor bezoekers nog meer bierstijlen en -smaken te ontdekken. Dat bezoekers dit kunnen ervaren in een safari-setting terwijl ze ook nog het goede doel steunen, is wat deze samenwerking zo bijzonder voor ons maakt.”

Cheeta Conservation Botswana

Per verkocht ticket gaat één euro naar het goede doel Cheeta Conservation Botswana. Het bedrag kan door de bezoekers worden aangevuld door middel van het doneren van muntjes.

Cheeta Conservation Botswana zet zich in om de populatie cheeta’s in Botswana te beschermen, dat doen ze middels natuureducatie en samenwerkingen met lokale boeren. Ook doen ze wetenschappelijk onderzoek naar deze diersoort. Naar verwachting leven er nog geen 7000 cheeta’s in Afrika. Ongeveer 25 procent van deze populatie leeft in Botswana.

Tickets zijn te koop

De tickets zijn te koop via www.brewatthezoo.nl. Een ticket kost 45 euro. Inbegrepen bij de prijs zijn 3 muntjes voor een hapje, 5 muntjes voor een drankje, een eigen Brew@theZoo proefglas, een goodiebag en er is livemuziek. Een Brew@theZoo ticket geeft toegang tot het park van 17.30 uur tot 22.30 uur. Het is mogelijk om van de pendeldienst naar station Tilburg Centraal gebruik te maken. Meer informatie hierover wordt binnenkort bekendgemaakt. Het festival heeft een minimumleeftijd van 18 jaar.