Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Week van het Nederlandse Bier en Nederlands Bierproeffestival definitief naar 2021

Geplaatst op donderdag 18 juni 2020

De negende editie van de Week van het Nederlandse Bier, het Nederlands Bierproeffestival en de Nederlandse Brouwerijdagen worden verplaatst naar 2021. De drie bierevenementen zouden oorspronkelijk plaatsvinden in mei, maar werden wegens de uitbraak van het coronavirus verzet naar oktober. Stichting Week van het Nederlandse Bier laat weten dat ook die plannen helaas niet haalbaar zijn. Het is nu nog te onduidelijk met welke maatregelen de samenleving de komende maanden te maken krijgt, waardoor de voorbereidingen voor de evenementen niet plaats kunnen vinden. Daarnaast is de horeca hard getroffen en hebben brouwerijen het zwaar. De Week van het Nederlandse Bier, het openingsfestival (Nederlands Bierproeffestival) en de activiteiten van de Nederlandse Brouwerijdagen zullen daarom plaatsvinden van 27 mei tot en met 6 juni 2021. Voor meer informatie over de Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Normaliter gaat de Week van het Nederlandse Bier traditioneel van start met het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. In maart nam het bestuur noodgedwongen het besluit om het festival en de andere activiteiten van de Week van half mei naar begin oktober te verplaatsen. Helaas blijkt ook deze periode niet haalbaar.

Dyann van Alderen, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier: “Evenementen als de Week van het Nederlandse Bier, het Nederlands Bierproeffestival en de Nederlandse Brouwerijdagen vragen om de nodige voorbereidingen. Nu het nog onduidelijk is in welke situatie wij ons in het najaar zullen bevinden en wat de regels voor evenementen en festivals zullen zijn, hebben wij besloten het risico niet te nemen. Bovendien gaan ook ondernemers en brouwers door zware tijden; het zou ongepast zijn om nu een oproep te doen tot het bedenken van bieractiviteiten. Liever kiezen we ervoor om positief uit te kijken naar 2021 en dan een prachtige Week neer te zetten.”

Bezoekers die al een kaartje voor het Nederlands Bierproeffestival hebben bemachtigd, worden persoonlijk via de mail op de hoogte gebracht. Hun ticket voor deze editie van het bierfestival blijft geldig. Meer informatie wordt ook gegeven op www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Over de Stichting Week van het Nederlandse Bier

De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zich verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. Tijdens dit jaarlijkse evenement zetten bierbrouwers, horeca en retail uit het hele land bier van eigen bodem in de spotlight middels proeverijen, workshops, bierwandeltochten, bierdiners en -festivals. De Week van het Nederlandse Bier opent traditiegetrouw met het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag. Daarnaast openen ruim honderd brouwerijen hun deuren voor publiek tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen die ook in de Week van het Nederlandse Bier plaatsvinden. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, CRAFT, Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra drankenspeciaalzaken, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! Magazine en Bier Consumentenvereniging PINT. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.