Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Week van het Nederlandse Bier ’21 vooral virtueel

Geplaatst op donderdag 11 maart 2021

Van 27 mei tot en met 6 juni vindt de 9e Week van het Nederlandse Bier plaats. Tijdens deze week staat de Nederlandse biercultuur centraal en vinden allerlei online activiteiten plaats zoals masterclasses, virtuele brouwerijbezoeken, quizzen en proeverijen. De biersector laat zien hoe ze innovatief inspeelt op deze bijzondere tijd.

“Het afgelopen jaar heeft laten zien dat de biersector bijzonder inventief is geweest met verschillende online activiteiten”, aldus Henri Reuchlin, voorzitter van de Stichting Week van het Nederlandse Bier. “We verwachten dat ook tijdens de Week van het Nederlandse Bier de activiteiten online zullen plaatsvinden. Verschillende partijen hebben aangegeven al masterclasses, virtuele brouwerijbezoeken, quizzen of proeverijen te willen organiseren. Een prachtig bierdiner kun je ook thuis (laten) verzorgen. Ook wordt de winnaar van de Dutch Beer Challenge tijdens De Week bekend gemaakt.”

Zoveel mensen, zoveel smaken
“Sinds mensenheugenis hadden we niet zoveel verschillende brouwerijen of zo’n ruime keuze aan bieren in ons land, ondanks het enorme effect dat de covid-crisis op de biersector heeft”, aldus Reuchlin. “Bier is bij uitstek een drank die mensen met elkaar verbindt en dat willen we tijdens de Week van het Nederlandse Bier vieren.” Achter vrijwel ieder bier schuilt een mooi verhaal: van een gepassioneerde horecaondernemer die sinds kort de smaakrijkdom van bier ontdekt heeft tot de fakkeldrager van een eeuwenoude familietraditie in het brouwen van bier en alles er tussen in. Er zijn winkels die zoveel mogelijk regionale producten verkopen en brouwers die hun inspiratie uit de andere kant van de wereld halen. De Week van het Nederlandse Bier is bij uitstek de gelegenheid om die verschillende verhalen te ontdekken tijdens een van de vele activiteiten.

Meld je bierevenement aan
De Week wordt georganiseerd door de Stichting Week van het Nederlandse Bier, waarin brouwers (groot en klein), horeca, groothandel, retail, consumenten en media vertegenwoordigd zijn. Zij zorgt voor het platform waarop anderen hun activiteiten kunnen organiseren. De 9e Week van het Nederlands Bier geeft in dit bijzondere jaar opnieuw een impuls aan de sector. Iedereen die actief is binnen de Nederlandse biersector kan bieractiviteiten tijdens de Week van het Nederlandse Bier van 27 mei t/m 6 juni 2021 organiseren. Aanmelden kan via de website www.weekvanhetnederlandsebier.nl.