Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Vrijstaat Vanmol brouwt bier in blik voor Air Antwerp

Geplaatst op dinsdag 10 september 2019

Maandag 9 september jl. vonden de allereerste lijnvluchten van Air Antwerp plaats. Microbrouwerij Vrijstaat Vanmol wenst de start-up airline veel succes toe. De nieuwe regionale luchtvaartmaatschappij die voortaan de Scheldestad met London City Airport verbindt, heeft namelijk beslist om naar aanleiding van de lancering van de nieuwe route een laag alcoholisch bier van het brouwerijtje te serveren.

“Een tijdje geleden werden wij door Air Antwerp gecontacteerd met de vraag of Vrijstaat Vanmol voor een lekker bier in blik kon zorgen”, vertelde brouwer-cartoonist Erwin Vanmol, “Zo’n verzoek laten wij natuurlijk niet links liggen, integendeel. We kozen voor onze frisse, hoppige Janimal met een alcoholpercentage van 3,3% en ontwierpen een speciaal etiket met daarop de skylines van Antwerpen en de Britse hoofdstad. Wij zijn ervan overtuigd dat, eens de Britten onze smaakvolle IPA geproefd hebben, er ongetwijfeld nog een goede oplossing voor de Brexit uit de bus komt!”

Jan Panneels, Erwins 18-jarige medevennoot en assistent-brouwer, voegde eraan toe: “De Belgische bieren hebben samen met de Belgische chocolade, diamant en frietjes ons land wereldfaam bezorgd. Jonge KMO’s met ambitie moeten elkaar steunen. Daarom danken wij de Antwerpse luchtvaartmaatschappij dat hun keuze gevallen is op ons ambachtelijk bier. Geef toe, de mannen en vrouwen van het team van Air Antwerp zijn mensen met goede smaak. Wij wensen hen dan ook alle succes toe. Many hoppy landings!”.

Vrijstaat Vanmol werd in mei 2016 opgericht door cartoonist Erwin Vanmol (52). Hij wordt bijgestaan door zijn medevennoot Jan Panneels (18), die destijds als 15-jarige de jongste professionele brouwer ter wereld was. Vrijstaat Vanmol produceert op dit ogenblik de Janimal van 3,3%, de Prins van Brabant van 4,7%, de Gronckel Blond van 6,5%, de Tripel Gronckel van 9% en de Quadrupel Gronckel van 11%. De Vrijstaat Vanmol-bieren zijn verkrijgbaar bij cafés, restaurants en drankenhandelaars, die kwaliteitsbieren hoog in het vaandel dragen. De microbrouwerij valt met de regelmaat van de klok in de prijzen op internationale bierconcours. Zo sleepte Vrijstaat Vanmol onlangs nog op de iBeerian Awards in Portugal drie medailles in de wacht. Zie voor meer info www.vrijstaat.be.