Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Vijf thuisbrouwers strijden in finale Cannibale Royale Homebrew Competition

Geplaatst op woensdag 18 augustus 2021

De finale van de Cannibale Royale & Two Chefs Brewing Homebrew Competition komt eraan! Vijf getalenteerde amateurbrouwers strijden op zondag 29 augustus bij Cannibale Royale Du Nord om de ultieme bekroning. Als hun bier naar het oordeel van de vakjury als winnaar uit de strijd komt, brouwt Two Chefs Brewing maar liefst 2500 liter van dat bier naar origineel recept. En als klap op de kroonkurk zal het bier in alle vijf de vestigingen van Cannibale Royale verkocht worden.

Zeer kritische toets
Tijdens de voorronden in juli zijn uit tientallen ambitieuze thuisbrouwers de vijf meest veelbelovende geselecteerd. Dit zijn Het Systeem, One To Nine Brewing, Pistolen Paultje, Spooky Brewing en The Sadistic Wizard. De vakjury, bestaande uit Gavan Goossen (mede-oprichter Cannibale Royale), Thomas Wijns (oprichter deBierBalie), Sanne Slijper (één van de Two Chefs), Monique ten Kortenaar (Lucas Bols/Wynand Fockink), Oscar Blok (bedrijfsleider Cannibale Royale Handboog) en Klaas Evenhuis (mede oprichter van Wild van Wild) zal de vijf finalebieren tijdens een proeverij aan een zeer kritische toets onderwerpen. Zijn ze spannend, verrassend en vernieuwend? Zijn ze toegankelijk voor een breed publiek? En werken ze goed als aperitief of bij gegrild vlees?

Steuntje in de rug
Uiteindelijk kiest de vakjury in al haar wijsheid een winnaar, die zijn bier in een batch van 2500 liter gebrouwen ziet worden door Two Chefs Brewing. Sanne Slijper van Two Chefs legt uit: “Toen Cannibale Royale opgericht werd, waren wij ook pas net begonnen. In nauwe samenwerking met het team van Cannibale Royale hebben wij toen een bier ontwikkeld dat nu in alle vestigingen op tap staat. Wij begrijpen dus heel goed hoe belangrijk een steuntje in de rug is voor beginnende brouwerijen. Daarom vinden we het heel leuk om het winnende bier in een serieus volume te brouwen en de makers zo een zetje in de goede richting te geven.”

Mooie combinatie
Uiteindelijk zal Cannibale Royale het bier in alle vestigingen verkopen. Gavan Goossen, medeoprichter van Cannibale Royale vertelt: “Goed vlees en goed bier vormen een hele mooie combinatie. Met de Homebrew Competition brengen wij die twee op een positieve en verrassende manier samen. We wensen de finalisten dan ook heel veel succes!