Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Vier traditioneel mosselfeest bij Eurobrouwers in Schiedam

Geplaatst op vrijdag 15 september 2023

Eurobrouwers host op zaterdag 23 september, tijdens de Schiedamse brandersfeesten, de allereerste editie van de Nationale Moulade. Het is de eerste keer dat tout Nederland kennis kan maken met het van origine Noord-Franse mosselfeest, waarbij de traditionele feestvreugde wordt verrijkt met een eigentijdse, Hollandse twist. Verwacht een gastronomisch avontuur vol smaakexplosies, live muziek en onvergetelijke momenten. Het mosselfeest is niet compleet zonder lange tafels vol gezelligheid, de geur van sissende mosselen boven een open vuur, bereid in eigen bier, en het geluid van live muziek.

Mosselen op z’n Frans
Wat kunnen bezoekers verwachten? Mosselen, natuurlijk! Maar niet zomaar mosselen. De zeevruchten worden gemaakt op grote platen boven een open vuur en bereid in eigen bier en groenten van de Eurobrouwers. Uiteraard worden deze op traditionele wijze uitgeserveerd met Franse frites. Hoewel het Eurobrouwers Mosselfeest geïnspireerd is op het Noord-Franse mosselfeest is er voor deze editie een eigen twist aan gegeven. Het wordt een culinair avontuur dat een ieders smaakpapillen zal prikkelen.

Meer dan alleen eten

Het Mosselfeest is meer dan alleen een gastronomische ervaring. Het is een dorpsfeest in de breedste zin van het woord. Na het diner aan lange tafels, kan iedereen zijn of haar beste dansmoves laten zien op de dansvloer onder het genot van livemuziek en de avond vullen met lachen en dansen met het hele gezelschap. Speciaal voor de allerkleinsten is er ook een kindertafel. Hier wordt voor 10 euro, frietjes (vega) worstjes en ijsje geserveerd.

Voor ieder wat wils

Raar, maar waar: niet iedereen is even dol op mosselen. Gelukkig is dat geen probleem tijdens het evenement. Naast de overheerlijke schelpen is er ook een vegetarisch menu beschikbaar en zelfs een BBQ-menu voor de vleesliefhebbers. Het dessert en een borrelhap zijn inbegrepen in de prijs, maar drankjes zijn voor eigen rekening. Alles is in ieder geval aanwezig om er een topfeest van te maken. Bij mooi weer wordt het spektakel buiten gehouden op het terrein van de glasfabriek, maar geen zorgen: bij minder weer is er ook een overdekte optie.

Over Eurobrouwers

Eurobrouwers is een ode aan Europa. Met hun bierbrouwerij en restaurant in Schiedam zijn ze een veilige haven voor iedereen die gezellig een biertje wil drinken en een hapje wil eten. De locatie in de Glasfabriek en het enorme terras van maar liefst 2.000 m2 maken het altijd een fijne plek om neer te strijken. Naast eigen bieren worden er ook gerechten geserveerd uit de Midden-Europese en Oost-Europese keuken. Met hun passie voor bier en gastronomie en culinaire creativiteit hosten ze ook evenementen, waaronder het Eurobrouwers Mosselfeest op 23 september. Een ding is zeker: deze eerste editie van de Nationale Moulade wordt er een voor in de boeken dus scoor snel tickets.