Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Vier routes tijdens twaalfde editie van Bokkenwandeling Leiden

Geplaatst op zondag 15 oktober 2023

Op zondag 5 november 2023 organiseren ProKwadraat-Groepswijzer.nl en Bierproeverij Op Eigen Wijze de 12e editie van de Bokkenwandeling in Leiden. De Bokkenwandeling is een wandeling door de historische Leidse Binnenstad langs zes cafés. In elk café krijgen de deelnemers een mooi bockbier te proeven. De bockbieren worden vergezeld van een klein bijpassend hapje. Bij de start ontvangt men een speciaal glas, een stempelkaart, een fleurige attentie, routebeschrijving en zes bockbierbonnen. Aan het eind van de route ligt in de laatste kroeg bij een volledig ingevulde stempelkaart een oorkonde. De Bokkenwandeling start om 14.00 uur en eindigt om 18.00 uur.

Bockieren van kleine Nederlandse brouwerijen
Tijdens de Bokkenwandeling worden in de deelnemende cafés alleen bockbieren van kleine Nederlandse brouwerijen geschonken. Sommige bieren beleven deze middag zelfs hun primeur. De bockbieren worden vergezeld met een klein bijpassend hapje. In de cafés liggen beschrijvingen van de bockbieren ter inzage. Deze worden na afloop op de website www.bierwandeling.nl gepubliceerd.

Vierentwintig authentieke Leidse cafés
De Bokkenwandeling is in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwassen maar niet minder gezellig bierevenement in Leiden. Dit jaar hebben we de Bokkenwandeling uitgebreid met een extra route. De deelnemers wandelen via de rode, groene, paarse of blauwe route langs zes van de 24 deelnemende cafés. 

Kaarten Bokkenwandeling
Kaarten voor de Bokkenwandeling kosten € 36,50 en zijn te koop via www.bokkenwandeling.nl.