Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Vertrekkend directeur Cor Honkoop Texelse Bierbrouwerij zoekt opvolger

Geplaatst op vrijdag 4 februari 2022

Algemeen Directeur Cor Honkoop van De Texelse Bierbrouwerij vertrekt komende zomer en zoekt een nieuwe kapitein voor op het schip. Na een turbulente tijd is Texels, ondanks de onstuimige periode voor met name de horeca, in rustiger vaarwater gekomen en heeft het een uitstekend jaar gedraaid. De overname door HEINEKEN Nederland heeft het bedrijf en het merk van een nieuw perspectief voorzien en dat werpt z’n vruchten af.

“Het gaat Texels voor de wind, m’n klus zit er daarom op, dit is hét juiste moment om het roer uit handen te geven om verder koers te zetten” aldus Cor. Na een turbulente tijd is Texels, ondanks de onstuimige periode voor met name de horeca, in rustiger vaarwater gekomen en heeft het een uitstekend jaar gedraaid. De overname door HEINEKEN Nederland heeft het bedrijf en het merk van een nieuw perspectief voorzien en dat werpt z’n vruchten af, zo blijkt. Het bekende Skuumkoppe heeft verder voet aan wal gezet waardoor nóg meer liefhebbers uit alle windstreken de smaak van het eiland kunnen proeven. Texels is bovendien met een complete rebranding van een nieuwe jas voorzien dat alom wordt gewaardeerd. “Ik ben supertrots op wat het gedreven en trotse Team Texels heeft bereikt in zo’n kort tijdsbestek. En dit is eigenlijk nog maar het begin van dit mooie Texelse avontuur. Want er is nog een hele wereld te ontdekken en daar past een frisse nieuwe opvolger bij”, besluit Honkoop. Hiermee komt een van de mooiste banen in de wereld van bier beschikbaar.

Uit het juiste hout gesneden

De nieuwe ‘kapitein’ moet een grote affiniteit met Texel hebben. Zij of hij is een ervaren leider, een teamplayer en een groot liefhebber van speciaalbier. Het is aan haar of hem om de missie ‘we koesteren Texel en gunnen iedereen Texels’ verder te brengen. De nieuwe Algemeen Directeur is verantwoordelijk voor de exploitatie van de Brouwerij in Oudeschild waaronder het brouwen en ontwikkelen van de huidige en toekomstige bieren, het Texels Proeflokaal, de groei van landelijke Out Of Home Sales en voor het verder uitbouwen & onderhouden van de relatie met de lokale gemeenschap en stakeholders. Het team op Texel zoekt een charismatisch, energiek en positief persoon met minimaal tien jaar relevante werkervaring in een productieomgeving. Iemand die met overtuigingskracht, respect en met een open geest het beste uit de mensen en de brouwerij haalt. Je krijgt er een fantastische baan op een prachtige plek voor terug waar kernwaarden als Trots, Vrij, Persoonlijk, Scherp en Genieten voorop staan. Bekijk hier de vacature: http://www.texels.nl/vacatures/algemeen-directeur

Wind in de zeilen

De Texelse Bierbrouwerij zocht een strategische partner om mee te groeien en vond deze in 2020 in HEINEKEN Nederland. Hiermee kreeg de succesvolle brouwer van het gelijknamige eiland een stevige impuls om zich op het vasteland verder te ontwikkelen. Dankzij deze acquisitie werd het prijswinnende Skuumkoppe en ook de andere speciaalbieren in nog meer horecagelegenheden en huishoudens beschikbaar. Niet alleen de distributie maar ook de brouwcapaciteit wordt samen met het nieuwe moederbedrijf op een bij het eiland passende en duurzame wijze geoptimaliseerd. Dit om aan de sterk groeiende vraag te kunnen voldoen; consumenten wisten de Texelse speciaalbieren de afgelopen twintig jaar goed te waarderen en het iconische merk is inmiddels van vaste waarde bij vele bierliefhebbers. “Heineken zorgt voor extra rugwind waarmee we verder kunnen versnellen”, aldus huidig algemeen directeur Cor Honkoop.

Over Texels

De Texelse Bierbrouwerij is in 1999 opgericht en gevestigd in de oude zuivelfabriek in Oudeschild op het eiland Texel. Sinds 1999 maken de brouwmeesters van de Texelse Bierbrouwerij hun bijzondere bieren. Gestart met vier type bieren die tot op heden nog steeds deel uitmaken van de Texels familie. Sinds 2007 vindt er export naar het vasteland plaats. De brouwers van Texels produceren hun bijzondere, hooggistende bieren op beproefde manier. Het bedrijf ontwikkelt zich en wordt steeds verder geprofessionaliseerd. Op dit moment worden er twaalf verschillende speciaal bieren gebrouwen. Het meest bekende bier van Texels is ‘Texels Skuumkoppe’. Texels is landelijk verkrijgbaar in zowel horeca, retail als online.