Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Verrassend nieuws: Trappist Rochefort Triple Extra is vierde bier van Rochefort

Geplaatst op woensdag 30 september 2020

Nog voordat de beroemde bieren van Trappistes Rochefort (Rochefort 6°, 8° en 10°) in de jaren ‘50 geproduceerd werden, brouwden de monniken van Rochefort in 1920 gedurende meerdere jaren een ‘extra zwaar blond’ bier. Nu, honderd jaar later, brouwen de trappisten van Rochefort met veel plezier opnieuw een zwaar blond bier, geïnspireerd op het originele recept: de Trappistes Rochefort ‘Triple extra’.

Het bier is zacht en met een sterke body zoals herkenbaar is bij de klassieke Rochefort 6°, 8° en 10°. De Triple Extra valt op door de goudblonde kleur, de citrustonen en de kruidige geur. Deze subtiele mix van kennis en traditie laat je een verfrissend bier ontdekken met een smaak welke vele bierliefhebbers zal bekoren. Het alcoholpercentage is 8,1% alc.vol. Natuurlijk drink je de ‘Triple extra’ bij voorkeur uit het bijpassende Rochefort-glas en serveer je het tussen de 6 en 9 graden.

De Rochefort Triple Extra is vanaf volgende week zeer gelimiteerd beschikbaar in Nederland voor de horeca via importeur Wauters in Hulst.