Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Verdins Bierwinkel onthult Monarch Brewery

Geplaatst op vrijdag 17 november 2023

Verdins Bierwinkel presenteert met trots Monarch Brewery, een biermerk dat niet alleen hoogwaardige bieren creëert, maar ook elk bier voorziet van een uniek verhaal met een impact op de wereld.

Monarch Brewery, opgericht door Roy Zwolsman, de bedenker achter Trots Bier Rotterdam, brengt met zijn drie splinternieuwe bieren een eigen verhaal tot leven. De Monarch West Coast IPA, geïnspireerd door de migratietochten van de Monarch-vlinder, de Verdin Hazy IPA als eerbetoon aan de geelkopmees, en de Blind Tiger New England IPA, met een verhaal over de Amerikaanse drooglegging. Wat Monarch onderscheidt, gaat verder dan smaak. Roy benadrukt het streven naar een betere wereld: “We willen dat een % van onze opbrengsten uiteindelijk naar het behoud van natuurgebieden gaat.”

De toekomst is even interessant. Monarch Brewery en Verdins Bierwinkel hebben plannen voor een tweede locatie met een geïntegreerde bar, mogelijk in samenwerking met lokale horeca. Deze gecombineerde winkel- en horecalocatie wordt een van de grootste speciaalbiercafés in de Benelux. Verdere uitbreiding betekent nieuwe samenwerkingen en de lancering van nieuwe bieren, variërend van craftbieren tot speciale barrel aged-creaties. Een deel van de opbrengst van de barrel aged-serie zal worden gedoneerd aan het Wereld Natuur Fonds want sharing is caring!