Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Veel nieuwe brouwerijen op NL Bierproeffestival in Den Haag vanaf 11 mei

Geplaatst op dinsdag 4 april 2023

Van 11 tot en met 13 mei aanstaande vindt in Den Haag het 10e NL Bierproeffestival plaats. Met het festival gaat de Week van het Nederlandse Bier van start. Aan deze jubileumeditie nemen 43 brouwerijen deel. Voor elf daarvan is het de eerste keer dat ze deelnemen. Naar verwachting zijn tijdens het festival meer dan 250 verschillende bieren te proeven. Onder de deelnemende brouwerijen zijn alle leden van Nederlandse Brouwers en vele leden van CRAFT. Dit jaar zijn er elf brouwerijen die voor het eerst hun bieren laten proeven in de Haagse Grote Kerk.

Rondleidingen

De biersommeliers van StiBON verzorgen tijdens het festival rondleidingen langs de verschillende deelnemende brouwerijen. Zo is er een rondleiding langs diverse winnaars van de Dutch Beer Challenge 2013. Zij laten de deelnemers uiteenlopende bieren proeven en vertellen meer over het verhaal erachter. Nieuw is dit jaar dat je een eigen biersommelier kunt huren voor een privérondleiding. Alleen of samen met je vrienden krijg je dan alle aandacht en kun je je programma helemaal op maat maken.

Masterclasses

Een primeur is verder dat je kunt deelnemen aan een VIP Masterclass die elke dag een uur voordat de deuren opengaan, wordt gegeven door befaamde sommeliers. Ook is het mogelijk deel te nemen aan één van de masterclasses die gegeven worden door internationaal biersommelier en kok Arvid Bergström. Welke bieren zijn bijvoorbeeld het lekkerst bij een barbecue of welke kaas- en biercombinaties zijn verrassend?

Brouwerijen

De volgende brouwerijen zijn op het festival te vinden: Alfa Brouwerij, BE+ER Bierbrouwers, Bierbrouwerij Borne, Brand Bierbrouwerij (samen met Brouwerij Noordt), Brouwerij Avereest, Brouwerij De Werf, Brouwerij Maallust, Brouwerij Oudaen, Brouwerij ’t IJ, Budelse Brouwerij, Gulpener Bierbrouwerij, Crooked Spider, Dare to Drink Different, DAVO, De Leckere, De Molen, De Prael, Eiber Bier, Fightstreet Brewery, Fruity Monkey Beer, Gallivant Brewery, Hertog Jan, Jopen, K.E.G.S., Kompaan Dutch Craft Beer Company, Koninklijke Grolsch, La Trappe, Lowlander Beer, Lindeboom Brouwerij, Maris Lager, PopHop, Rauw Brouwers, Stadshaven Brouwerij, Stadsbrouwerij Argentum, Texelse Bierbrouwerij, Two Chefs Brewing, Uiltje Brewing Co, vandeStreek Bier, Vet & Lazy Brouwerij,  Wispe Brouwerij en X-brewing. 

Kaarten zijn te bestellen via weekvanhetnederlandsebier.nl