Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Veel investeerders in eigen vermogen Brouwerij Frontaal

Geplaatst op dinsdag 23 oktober 2018

De interesse om te investeren in eigen vermogen van bedrijven is groot onder particulieren. Crowdfundingplatform CrowdAboutNow deed onderzoek onder 20.000 van de 52.000 investeerders die eerder investeerden op het platform. 62% van de investeerders gaf aan het interessant te vinden aandeelhouder te worden van een lokaal bedrijf. Ook Brouwerij Frontaal die nu publiekelijk aandelen uitgeeft merkt de belangstelling. Al 277 investeerders kochten aandelen om de groei van de microbrouwerij te financieren.

Mede-eigenaar
Ondernemer Roel Buckens (26) van Brouwerij Frontaal is na 3 jaar ondernemen uit zijn brouwcontainers op het terrein van de STEK in Breda gegroeid. Nu gaat hij zijn brouwerij uitbreiden in de oude snoepfabriek de FAAM. Om dit te financieren geeft hij publiekelijk voor €500.000 aan aandelen uit op het platform CrowdAboutNow. “Het is een bijzondere manier om een band op te bouwen met je fans en vaste gasten van het proeflokaal. Toen ik bekend maakte dat ik aandelen uit wilde geven, merkte ik gelijk dat er veel animo voor is. Mensen kunnen nu echt mede-eigenaar worden van de brouwerij”, aldus Buckens.

Bijdragen aan lokaal bedrijf
Algemeen directeur van CrowdAboutNow Mark Laagewaard begrijpt de ontwikkeling: “Mensen vinden het leuk om bij te dragen aan een lokaal bedrijf, zoals een brouwerij met proeflokaal waar ze graag komen. Als je aandeelhouder wordt, zit je er nog dichterbij. Je blijft echt voor onbepaalde tijd betrokken bij de ontwikkelingen van het bedrijf. Dat maakt het nog interessanter.” Brouwerij Frontaal heeft al €357.850 opgehaald voor de uitbreiding naar de FAAM. Geïnteresseerden kunnen nog aandelen kopen tot 28 november via https://crowdaboutnow.nl/campagnes/frontaal