Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Vatgerijpt 2022: Hertog Jan hint met voorproefedities naar thema

Geplaatst op vrijdag 5 augustus 2022

Het is bijna weer zover: op 28 september a.s. lanceert Hertog Jan voor de zesde keer Grand Prestige Vatgerijpt. Ook voor de editie van dit jaar hebben de brouwers hun kroonjuweel maandenlang laten rijpen op de houten vaten van een andere soort drank. Welke dat dit jaar zijn, blijft nog even geheim. Wel kunnen ze alvast een klein tipje van de sluier oplichten en je vertellen dat Vatgerijpt 2022 een bourgondisch thema heeft. Ieder jaar is Grand Prestige Vatgerijpt razendsnel uitverkocht. Daarom introduceerde Hertog Jan in 2021 de voorproefedities, waarmee liefhebbers langer van het bier kunnen genieten en bovendien de garantie krijgen om Vatgerijpt als eerste te kunnen kopen. 

Ook dit jaar komt Hertog Jan met een Vatgerijpt-voorproefeditie. Bierliefhebbers kunnen zich van maandag 8 augustus tot en met donderdag 11 augustus inschrijven voor de loting van de voorproefedities op hertogjan.nl/vatgerijpt. De prijs is 35 euro per stuk.

De voorproefeditie is een beleving voor twee personen en bevat smaakvolle hints naar de vier varianten van dit jaar. Voorproevers krijgen toegang tot vier video’s waarin de brouwers op reis gaan naar de oorsprong van Vatgerijpt 2022. Ook zitten er twee tickets in voor de VIP launch in de brouwerij in Arcen waar je als voorproever de vatgerijpte bieren als eerste mag proeven. Naast een tour door de brouwerij heb je dan de garantie om een set Grand Prestige Vatgerijpt 2022, nog voor de officiële verkoop, aan te schaffen. Al nieuwsgierig? Begin september maakt Hertog Jan de smaken van Vatgerijpt 2022 officieel bekend.