Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

vandeStreek Bier brouwt nu ook biologisch

Geplaatst op woensdag 18 oktober 2023

vandeStreek Bier, de bekende Nederlandse brouwerij met een passie voor innovatie, zet een belangrijke stap op het gebied van duurzaamheid. Vanaf nu brouwt de brouwerij haar allereerste batch Biologisch Pilsener. Deze ontwikkeling markeert een belangrijke mijlpaal voor de brouwerij en symboliseert haar inzet voor milieuvriendelijke en hoogwaardige bieren.

Nadat afgelopen juni de Utrechtse brouwerij De Leckere failliet ging is veel horeca op zoek gegaan naar alternatieve lokaal gebrouwen bieren. De pilsener van vandeStreek werd vaak gekozen maar deze onderscheidde zich tot vandaag nog niet als biologisch gebrouwen. Voor het produceren van biologisch bier moet een brouwerij voldoen aan strikte wetgeving met als doel om de biologische keten te waarborgen. In Nederland is de organisatie Skal de toezichthouder en certificeringsinstantie op dit gebied. Sander van de Streek licht toe: “Omdat wij traceerbaarheid, kwaliteitscontrole en procesvastlegging goed geregeld hebben was de Skal-certificering relatief snel geregeld. Natuurlijk waren er wat kleine aanpassingen in onze processen nodig, maar vandaag kunnen we trots de eerste batch Biologisch Pilsener brouwen.”

De Pilsener van vandeStreek is een helder, doordrinkbaar bier dat qua ontwikkeling in stroomversnelling is gekomen na het openen van vandeStreek Oudegracht, een foodbar waar bier en eten centraal staan. “Dat ons Pilsener precies op het juiste niveau was toen de vraag ontplofte bij het faillissement van De Leckere hier in Utrecht is toevallig. Dat we hem nu ook biologisch brouwen is een bewuste keuze. Ons plan is om in de toekomst meerdere bieren die we het hele jaar door brouwen biologisch te gaan brouwen”, voegt Ronald van de Streek toe. Het Pilsener van vandeStreek Bier, dat overigens ook glutenvrij is, wordt op steeds meer locaties geschonken en verkocht. Door dit bier biologisch te gaan brouwen verwacht de brouwerij nog meer mooie tappunten en schapruimte te gaan vinden voor dit product.

Gedurende het eerste kwartaal van 2024 zullen ook andere bieren uit het vaste assortiment biologisch worden. Dit toont de voortdurende toewijding van de brouwerij aan het creëren van hoogwaardige bieren, waarbij duurzaamheid en kwaliteit hand in hand gaan.

Over vandeStreek Bier

VandeStreek Bier is een Nederlandse brouwerij gevestigd in Utrecht. De broers Sander en Ronald van de Streek begonnen hun reis in 2010 en hebben zich sindsdien ingezet voor het creëren van innovatieve en hoogwaardige bieren. De brouwerij is nu een gevestigde naam in de Nederlandse bierindustrie en blijft zich inzetten voor duurzaamheid en kwaliteit. Voor meer informatie, bezoek www.vandestreekbier.nl.