Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Van Moll Fest 2019: 36 top-bierbrouwers twee dagen naar Eindhoven

Geplaatst op woensdag 10 juli 2019

Op zaterdag 24 augustus en zondag 25 augustus strijken 36 Nederlandse én buitenlandse top craftbeerbrouwers neer op het iconische terrein van het Evoluon, waar het Eindhovense Van Moll Craft Beer voor de vijfde keer haar jaarlijkse bierfestival organiseert. Speciaal voor deze vijfde editie van hun feest is Van Moll op een veertiendaagse brouwtournee door het Verenigd Koninkrijk gegaan, waarbij ze zeven bevriende brouwerijen aandeden en natuurlijk met ieder van hen een ‘collaboration-bier’ brouwden. Deze bieren zullen op 24 en 25 augustus voor het eerst in Nederland getapt worden.

Craft beer is here to stay! In Eindhoven en de rest van Nederland kun je op steeds meer plekken goed bier krijgen en zo kennis maken met de rijkdom en diversiteit die ambachtelijk bier biedt. Van Moll, sinds 2013 actief, draagt daar met haar eigenzinnige bieren en brewpub in het centrum van de stad voor een belangrijk deel aan bij. Eén keer per jaar nodigt zij een aantal gelijkgestemde, en net zo eigenzinnige collega’s uit om de liefde voor goed bier te delen. En omdat het de vijfde, jubileumeditie is doen ze dat dit keer twee dagen!

De brouwerijen die Van Moll heeft uitgenodigd laten een dwarsdoorsnee zien van het lokale en internationele craft beer-landschap. Haast niet meer weg te denken Nederlandse brouwers als Jopen, De Molen en Uiltje vinden jonge honden als Walhalla, Rock City Brewing en Vandestreek naast zich, terwijl ook internationale toppers als Buxton uit Engeland en The Bruery uit de VS acte de présence geven.

Collaboration UK

Speciaal voor deze vijfde editie van hun feest is Van Moll op een veertiendaagse brouwtournee door het Verenigd Koninkrijk gegaan, waarbij ze zeven bevriende brouwerijen aandeden en natuurlijk met ieder van hen een ‘collaboration-bier’ brouwden. Deze bieren zullen op 24 en 25 augustus voor het eerst in Nederland getapt worden. Net als vorig jaar zullen de bordessen, terrassen en het grasveld rondom de vijver van het Evoluon omgetoverd worden tot een gezellig festivalterrein, waar unieke bieren vergezeld kunnen worden van geweldig eten, en waar zowel de gevorderde bierproever als de ontdekkingsreiziger in bierland iets van zijn/haar gading kan vinden. En ook aan de BOB, de niet bierdrinkende vrienden en kinderen is gedacht. Kaarten zijn te krijgen via de site van Van Moll.

Aanvullende info:

Wat?               : Van Moll Fest 2019. Een bierproeffestival met 36 nationale en internationale brouwerijen.

Waar?            : Evoluon, Noord Brabantlaan 1A, Eindhoven

Wanneer?      : Zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019, van 13:00 tot 21:00 uur.

Entree?           : voorverkoop via: www.vanmollcraftbeer.com