Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Van Moll Fest 2018

Geplaatst op woensdag 13 juni 2018

Op zondag 26 augustus strijken 27 Nederlandse én buitenlandse top craft beer brouwers neer op het terrein van het Evoluon, waar het Eindhovense Van Moll Craft Beer voor de vierde keer haar jaarlijkse bierfestival organiseert. De wereld van het ‘craft beer’ groeit explosief. In Eindhoven en de rest van Nederland kunnen we steeds beter kennis maken met de rijkdom die goed ambachtelijk bier biedt. Van Moll, sinds 2013 actief, draagt daar met haar eigenzinnige bieren en brewpub in het centrum van de stad voor een belangrijk deel aan bij. Eén keer per jaar nodigt zij een aantal gelijkgestemde, en net zo eigenzinnige collega’s uit om de liefde voor goed bier te delen.

Dwarsdoorsnee
De brouwerijen die Van Moll heeft uitgenodigd laten een dwarsdoorsnee zien van het lokale en internationele craft beer-landschap. Jonge up-and-coming brouwerijen als De Kromme Haring uit Utrecht en Nevel Artisan Ales uit Nijmegen staan zij aan zij met de grotere Nederlandse namen als Jopen en De Molen, terwijl ook internationale toppers als Beavertown uit Engeland en Founders uit de VS acte de présence geven. Speciaal voor deze vierde editie van hun feest is het brouwteam van Van Moll op een tiendaagse brouwtournee door Spanje gegaan, waarbij ze zeven bevriende brouwerijen aandeden en natuurlijk met ieder van hen een ‘collaboration’ bier brouwden. Deze bieren zullen op 26 augustus voor het eerst in Nederland getapt worden.

Gezellig festivalterrein
Net als vorig jaar zullen de bordessen, terrassen en het grasveld rondom de vijver van het Evoluon omgetoverd worden tot een gezellig festivalterrein waar unieke bieren vergezeld kunnen worden van geweldig eten, en waar zowel de de gevorderde bierproever als de ontdekkingsreiziger in bierland iets van hun gading kan vinden. En ook aan de BOB, de niet bierdrinkende vrienden en kinderen is gedacht. Kaarten zijn te krijgen via de site van Van Moll.