Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Van hottub tot kunst, bierkratten zitten vol herinneringen

Geplaatst op dinsdag 25 april 2023

Grolsch brouwt al meer dan 400 jaar voor verbondenheid. Voor oprechte momenten met elkaar. Het Grolsch-krat heeft het allemaal gezien; van het legendarische feestje met oud en nieuw, als groots kunstwerk, het kampioensfeest bij de plaatselijke voetbalclub tot het afsluiten van een fijne wandeltocht of om te proosten op de geboorte van een (klein)kind. En nu Grolsch een nieuwe krat introduceert, bijna volledig gemaakt van oude kratten, gaan al die momenten en herinneringen gewoon weer mee. Om dit te vieren roept het merk iedereen in Nederland op om hun unieke krat-momenten te delen. Hiermee maakt men vanaf nu kans op een brouwerij tour.

Van oud naar nieuw

Van een verjaardag tot een verhuizing, om een overwinning te vieren, als tribune tijdens het WK of als groots entree bij een event; mooie momenten waar de kratten van Grolsch bij aanwezig waren. Tijdens deze momenten was men vaak creatief met het krat: studenten van studievereniging ConcepT uit Twente vierden hun vijfde lustrum vanuit een zelfgemaakt ‘krat-bad’ van maar liefst 12 x 12 meter, de entree van Zwarte Cross festival was afgelopen jaar geheel gemaakt van kratten, Roelf uit Drenthe zag Abraham en als verrassing werd zijn huis deels ingepakt met kratten en wegens zijn liefde voor Grolsch maakt Bart met zijn vriendin elk jaar een foto voor de kerstboom met een kratje Grolsch. 

Vaak behoorlijke inspanningen, maar herinneringen voor het leven. Met het nieuwe krat wil Grolsch iedereen in Nederland stimuleren nieuwe herinneringen te creëren. Alle herinneringen kunnen hier gedeeld worden: https://www.grolsch.nl/nieuwkrat. De winnaars maken kans op een tour door de brouwerij van Grolsch.

Grolsch heeft de toekomst voor ogen

De Nederlandse brouwer heeft een nieuw fris design ontworpen ter vervanging van het huidige krat. En daarbij voelt Grolsch ook de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een betere, groene en circulaire wereld; de nieuwe kratten zijn bijna volledig van oude Grolsch kratten gemaakt.

Het nieuwe krat komt gefaseerd in de supermarkt. Omdat de oude kratten gerecycled worden, kan het wel enige tijd duren voor er alleen nog maar nieuwe kratten te vinden zijn. Maar waar je sowieso op kan rekenen is dat er altijd de vertrouwde Grolsch Premium Pilsner bierflesjes in zitten – of het nou het oude of het ‘niet-zo-nieuwe’ krat is. Zo kun je overal en altijd onvergetelijke momenten en herinneringen blijven maken.