Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Untappd Community Awards: goud voor ‘t Uiltje, De Molen, Palm, La Trappe en 8.6 

Geplaatst op woensdag 13 maart 2024

Untappd kondigde onlangs aan dat het de allereerste editie van de Untappd Community Awards organiseert, een prijsuitreiking binnen de populaire bierliefhebbers-app waar gebruikers hun gedronken bieren inchecken en beoordelen. Door de wereldwijde community van bijna 11 miljoen bierenthousiastelingen, werden meer dan 37.000 bieren van bijna 8.000 brouwerijen wereldwijd beoordeeld in verschillende bierstijlen. Binnen het portfolio van Royal Swinkels vielen maar liefst 27 bieren in de prijzen, waarvan 14 gouden beoordelingen.   

De Molen behaalde maar liefst zes keer het goud, voor onder andere Cacao & Karamel en Stoof & Peer. Vier keer goud was er voor bieren van ‘t Uiltje. Ook nieuwkomer PalmTree TropicAle ontving een gouden beoordeling, net als La Trappe en 8.6. Zilver was er wederom voor ‘t Uiltje en De Molen maar ook voor Rodenbach en in de bronzen categorie kregen onder andere Cornet, La Trappe, Swinckels’, ‘t Uiltje en De Molen een plek op het podium. Een bijzondere erkenning aangezien het juist de consumenten zelf zijn die de bieren beoordeeld hebben.   

Prijswinnaars zijn geselecteerd voor substijlen in alle regio’s waarin ten minste drie bieren in de desbetreffende substijl zich kwalificeerden met 50 unieke beoordelingen. De 11 miljoen gebruikers van Untappd wereldwijd hebben sinds 2010 meer dan 1,3 miljard bieren ingecheckt, waarbij bij de meeste check-ins beoordelingen zijn inbegrepen.

Dare to drink different   

Dare to Drink Different heeft zich als sponsor aan deze allereerste editie van de Untappd Community Awards verbonden: Met Dare to Drink Different willen we consumenten verrassen door iets te drinken wat ze normaal niet zouden kiezen. Op het platform komen allerlei verschillende smaken en stijlen samen, waarmee we bierdrinkers uitdagen om hun grenzen te verleggen. Dat sluit naadloos aan bij het gedachtegoed van Untappd en de Community Awards, waar de consument voorop staat en zijn of haar bierervaringen deelt”, licht John Mouthaan, Head of Digital Sales, toe.    

Hieronder een overzicht van alle prijswinnende bieren van Royal Swinkels.

Goud:  

La Trappe Oak Aged Batch #49  

De Molen EP. II The Force of the Emperor  

De Molen Cacao & Karamel  

De Molen Cacao & Kokos  

De Molen Stoof & Peer  

De Molen Wild Turkey Edition 2023 Wheat Wine  

De Molen Whiskey Edition 2022 Scottish Wee Heavy  

De Molen Grand Cru Edition 2023  

PalmTree TropicAle  

8.6 Extreme  

Uiltje Portal to Hop Hell  

Uiltje Piewee the Pineapple Weizen  

Uiltje Tweed Tweet  

Uiltje Lychee Lychee 5 dollar  

Zilver:  

De Molen Calvados Edition 2023 – Strong Saison  

Rodenbach FruitAge 0.0  

Rodenbach Evolved Grand Cru  

Uiltje The Temple of Talus  

Brons:   

La Trappe Oak Aged Batch #48  

Cornet Smoked  

De Molen Milk&Shake  

De Molen Calvados Edition 2024 Belgian Strong Ale  

Swinckels’ 0.0%  

Rodenbach Vintage 2019 (Foeder Nr 137)  

Uiltje Naughty or Nice  

Uiltje Rye of Fire  

Uiltje Sequence Series #008 Red Ale Reserve