Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Unieke FC TWENTE-editie van DE GLANERBRUGGER, roodblond bier

Geplaatst op zondag 4 september 2022

De FC Twente-supportersvereniging SV Glanerbrug introduceert een unieke FC Twente-editie van het naar eigen recept ontwikkelde roodblonde bier genaamd ‘De Glanerbrugger, voor de Noaber’. Gebrouwen bij de ambachtelijke brouwerij Brouwersnös in bierstad Groenlo.

Hemelvaartsdag 2001. De bekerfinale PSV – FC Twente. Held van de wedstrijd is FC Twente-keeper Sander Boschker, die maar liefst drie penalties stopt. Jonas Kolka van PSV gaat de laatste penalty nemen. De spanning is voelbaar in het hele stadion. De commentator roept: “Kolka, Kolka….”. Jonas Kolka schiet. En dan… Sander Boschker stopt de penalty! “Boschker!!”. De kolkende Kuip gevuld met heel veel FC Twente-fans ontploft. FC Twente wint de beker!

“Kolka, Kolka, Boschker!” is één van de legendarische uitspraken en slogans van oud spelers, commentatoren en stafleden van FC Twente die te vinden zijn op de 10 verschillende etiketten van deze editie van De Glanerbrugger. Verzamel ze alle 10!

Het goede doel is deze keer de actie ‘Hart van Twente’. SV Glanerbrug doneert de volledige opbrengst aan Hart van Twente. Dit maatschappelijk initiatief van FC Twente is er speciaal voor kinderen en jongeren uit de regio die in een zorgelijke of moeilijke situatie zitten.

Met trots kunnen ze dan ook melden dat er ruim 7000 flessen met ‘De Glanerbrugger-editie FC Twente’ klaar staan voor de bierliefhebbers, de FC Twente-liefhebbers en uiteraard de noabers uit Glanerbrug. Exclusief verkrijgbaar in Glanerbrug bij Wijnhandel Slijterij Nijhuis en Jumbo Lochan.

Een ambachtelijk bier gebrouwen met puur natuurlijke ingrediënten. Bovengisting in open gistkuipen, nagisting in gesloten tanks en tot slot hergisting in de fles. Brouwwater, diverse gerstemouten, tarwemout, roggemout, en de toevoeging van bitterhop en aromahop in gebalanceerde hoeveelheden geven dit bier in combinatie met een bijzondere bovengist zijn geheel eigen kleur, smaak  en karakter. Een prachtig vol roodblond bier met 5,8% alcohol, fris, fruitig van geur en smaak met tonen van karamel en een licht bittertje in de afdronk. Je proeft de overwinning bij elke slok. En uiteraard is ook dit bier voorzien van water uit de Glanerbeek. Gefilterd met de innovatieve en duurzame membraamtechnologie van NX Filtration uit Enschede. Zo ervaar en proef je bij elke slok van De Glanerbrugger het enige echte eigenzinnige karakter van Glanerbrug. Bier dat een glimlach op je gezicht tovert. De Glanerbrugger is een unieke samenwerking tussen SV Glanerbrug, brouwerij Brouwersnös en brouwatelier Tweach.