Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Uniek vegan/vlees-concept in eerste Mikkeller bar in Amsterdam

Geplaatst op woensdag 26 mei 2021

BEER loves FOOD in hartje Amsterdam heropende op 1 juni met een nieuwe naam – Mikkeller at More Beer – én een uniek concept. Naast een samenwerking met de vooruitstrevende Deense Craft Beer Brouwerij Mikkeller, wordt de kaart half vegan, half natuurvlees.

Mikkeller is een internationale Craft Beer Brouwerij met vestigingen in Europa en de Verenigde Staten. BEER loves FOOD in de Lange Leidsedwarsstraat wordt de eerste Mikkeller bar in Amsterdam en gaat verder onder de nieuwe naam Mikkeller at Morebeer. Vijftig procent van de taps wordt gereserveerd voor de bijzondere bieren van deze vooruitstrevende Deense brouwerij. Op de andere helft van de taps: de bieren van het Nederlandse Morebeer Brewing van Peter van der Arend. Daarnaast ook twee Gulpener bieren, plus negen wisseltaps. Voor liefhebbers van Craft Beer valt er dus genoeg te kiezen.

Ook bijzonder: de keuken serveert half vegan, half natuurvlees. Chef Jesse Oudejans specialiseerde zich tijdens lockdownperiode in vegan recepten. Zijn nieuwe menukaart is voornamelijk geïnspireerd op de Aziatische en Zuid-Amerikaanse keuken. “We gebruiken bijvoorbeeld de veelzijdige Japanse vleesvervanger seitan. Dit bereiden we zelf in allerlei vormen, voegen er onze unieke kruidenmengsels aan toe en combineren het met smaakvolle zelfgemaakte bouillons.” Voor de niet-vegan gasten staat er kwaliteitsvlees van huisleverancier Vleesch & Co op de kaart. Dit is natuurvlees van biologisch gecertificeerde kuddes die hun hele leven lekker buiten lopen in Nederlandse natuurgebieden. Peter van der Arend: “Door half vegan en half vlees te bieden, voorzien we in een behoefte van veel gasten. Als veganist of vegetariër moet je het in veel restaurants doen met dezelfde vegaburger of die eeuwige quiche. Omgekeerd hebben vleesliefhebbers in vegarestaurants helemaal niets te zoeken. Wij combineren het beste van twee werelden. Eten is gezellig samen zijn. Nu is er in een gemengd gezelschap voor iedereen genoeg te kiezen én genieten met een mooi glas bier.”