Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Uiltje Brewing Company nu ook lid Nederlandse Brouwers

Geplaatst op maandag 5 oktober 2020

Vrijdag 2 oktober is brouwerij Uiltje Brewing Company, voorheen brouwerij ’t Uiltje, officieel lid geworden bij Nederlandse Brouwers. Deze Haarlemse bierbrouwer is hiermee het 15e lid van de branchevereniging, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland vertegenwoordigen. Begin dit jaar werd het aantal leden van Nederlandse Brouwers al fors uitgebreid met Brouwerij Two Chefs Brewing, Kompaan Dutch Craft Beer Company, Brouwerij Noordt en Brouwerij Duvel Moortgat Nederland.

Een bredere vertegenwoordiging van de Nederlandse biersector

Lucie Wigboldus, directeur Nederlandse Brouwers is trots op het lidmaatschap van Uiltje Brewing Company. “Door de komst van brouwerij Uiltje Brewing Company wordt onze achterban steeds verder uitgebreid en diverser. Met meer leden zijn we als brancheorganisatie nog beter in staat om alle belangen van de biersector te vertegenwoordigen. Het is fantastisch om te zien met hoeveel passie brouwerij Uiltje eigentijdse bieren brouwt, ze zijn hiermee een verrijking voor de biersector.”

Kleine brouwerij met grote doelen

Brouwerij Uiltje Brewing Company bestaat sinds 2012, nadat founder Robbert Uyleman jarenlang bieren brouwde die vanaf 2015 ook in de Uiltjebar in Haarlem verkrijgbaar waren. Inmiddels is de brouwerij verder gegroeid en zijn de populaire bieren in al ruim 30 landen verkrijgbaar. “Met het volwassen worden van de brouwerij voelen wij de behoefte aan meer kennis- en  informatie-uitwisseling en Nederlandse Brouwers is daarvoor de meest geschikte organisatie”, aldus Ruben Korthuis, algemeen directeur Uiltje Brewing Company. “Wij luisteren, denken en praten graag mee in besluitvorming die ons allen, groot en klein, aangaat. Wij verwachten met een eigenzinnige mening bij te kunnen dragen vanuit een kleine brouwerij met grote doelen.”

Foto: Enkele bestuursleden Nederlandse Brouwers gaan op bezoek bij nieuw lid Uiltje Brewing Company, van links naar rechts: Bart van Kleef (Uiltje Brewing Company), Ruben Korthuis (Uiltje Brewing Company), Lucie Wigboldus (Nederlandse Brouwers), Cor Honkoop (Texelse Bierbrouwerij), Carine Arts (Budelse Brouwerij) en Romke Swinkels (Royal Swinkels Family Brewers).