Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Trappistenbrouwerij De Kievit presenteert tweede bier: Zundert trappist 10

Geplaatst op donderdag 13 september 2018

Op dinsdag 11 september presenteerde trappistenbrouwerij De Kievit haar tweede bier: Zundert trappist 10. Hiermee voldoet de brouwerij aan een langlopende vraag uit de markt om een tweede, zwaarder, bier op de markt te brengen. Het bier is nu verkrijgbaar bij geselecteerde horecabedrijven en Albert Heijn.

Vaste waarde
“Vrij snel na de lancering van ons eerste bier kreeg de brouwerij vragen ook een donker en zwaar bier te brouwen”, vertelt broeder Christiaan, die verantwoordelijk is voor de brouwerij. “We hebben ervoor gekozen om te wachten, omdat we ons wilden concentreren op ons eerste bier. Nu dat de brouwerij bijna vijf jaar bestaat en Zundert een vaste waarde is geworden in het Nederlandse bierlandschap, is het tijd om aan de vraag naar een tweede bier te voldoen.

Quadruppel
Met Zundert 10 brouwen we een bier waar je voor gaat zitten om er rustig van te genieten. Maar ook als begeleidend bier aan tafel zal deze quadrupel hoge ogen gooien.” Met de introductie van de Zundert 10 heeft ook het bestaande bier een aangepaste uitstraling gekregen. “Om verwarring te verkomen, hebben we ons bestaande bier Zundert 8 gedoopt”, aldus broeder Christiaan. “Voor beide bieren is de kenmerkende paarse kleur van ons etiket gebleven.” Zundert 10 is een quadrupel met een kruidige toets. Dit trappistenbier is diep roodbruin van kleur, met een mooie, licht beige, schuimkraag. De geur geeft hints van gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en een beetje chocolade. De smaak is vol en zacht, in balans gebracht door een mooie hopbitterheid. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug.

Nieuwsbrief
Trappistenbrouwerij De Kievit is één van de elf brouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentiek Trappisten Product’ mogen voeren. Het bier is binnen de muren van de abdij door de monniken zelf gebrouwen. De brouwerij kent een gelimiteerde productie. De brouwerij geeft een nieuwsbrief uit met nieuwtjes en ontwikkelingen rond de brouwerij. Aanmelden kan via de website www.zunderttrappist.nl.