Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Timmermans Guinness Lambic & Stout wint gouden medaille World Beer Challenge

Geplaatst op vrijdag 19 juli 2019

In het Portugese Estoril is de World Beer Challenge 2019 net afgelopen. In deze befaamde wedstrijd namen de beste bieren ter wereld – uit 31 deelnemende landen – het tegen elkaar op in drie categorieën: fruitig, amberkleurig en traditioneel. De Belgische brouwerij John Martin, van de groep Anthony Martin, behaalde er over alle categorieën heen het beste resultaat met zijn ‘Timmermans Guinness Lambic & Stout’.

Willem Van Herreweghen, meester-brouwer van Timmermans en Peter Simpson de meester-brouwer van Guinness zijn heel fier met de gouden medaille op de World Beer Challenge. Ook zeven andere bieren van de groep Anthony Martin vielen in de (zilveren) prijzen. In 2018 besloten Timmermans, de oudste nog actieve lambiekbrouwerij ter wereld uit Itterbeek, in het hart van het Pajottenland, en de iconische Ierse Stout Guinness om hun naam aan elkaar te verbinden en om vijf eeuwen geschiedenis en vakmanschap met elkaar te delen. Deze samenwerking leverde een uitzonderlijk bier op: de ‘Timmermans Guinness’ Lambic & Stout! Met het resultaat uit deze Belgische-Ierse samenwerking behaalden ze de beste score op de World Beer Challenge met maar liefst 99/100. Dit smakelijke bier biedt een verfijnd samenspel van de geroosterde gerst van de stout en de kersen van de Lambiek die het geheel een zure toets geven. Deze limited edition was een groot succes en was al in enkele weken tijd uitverkocht. Timmermans en Guinness kondigen daarom nu al een nieuwe editie aan die gepland staat voor september dit jaar.

7 bieren, 7 zilveren medailles
Ook zeven andere bieren van de groep Anthony Martin vielen in de prijzen:

Martin´s Double IPA 55: 87/100 Categorie: American-Style India Pale Ale

Waterloo Triple Hop: 83/100 points Categorie: Belgian-Style Blonde Ale

Timmermans Oude Gueuze: 82/100 Categorie: Belgian-Style Gueuze Lambic

Timmermans Kriek Lambicus: 82/100 Categorie: Belgian-Style Fruit Lambic

Timmermans Brewers Desire Bruin Lambic Barrel Aged: 82/100 Categorie: Belgian-Style Lambic or Sour Ale

Gordon Xmas: 81/100 Categorie: Scotch Ale

Timmermans Brewers Desire Bruin Wine Barrel Aged: 80/100 Categorie: Wood- and Barrel-Aged Strong Beer

Anthony Martin, CEO van de groep: “Deze medailles zijn een mooie erkenning voor onze bieren en onze meesterbrouwers, ware ambachtslieden die zich elke dag inzetten om kwaliteitsproducten aan te bieden. Wij willen ons vakmanschap blijven delen en blijven innoveren om aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen, zonder daarbij onze bijzonderheden en stijl uit het oog te verliezen.”