Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Tilburgse LOC Brewery start crowdfundingscampagne

Geplaatst op zondag 26 september 2021

De Tilburgse LOC Brewery wil een nieuw hoofdstuk toevoegen aan hun succesverhaal: de opening van een Craft Beer Bar aan de spoorboulevard in Tilburg. Een voor de stad uniek concept, waar bier wordt gebrouwen en gasten kunnen genieten van een vers getapt bier. Om deze ambitie te realiseren, start de brouwerij een crowdfundingscampagne. Men hoopt hier in totaal minstens €275.000 op te kunnen halen.

Eigenaren Daniel Tano, Paul Cools en Erwin Schellekens startten in 2014 met LOC Brewery. Oorspronkelijk als hobby en vanuit een gedeeld enthousiasme voor ambachtelijk bier. Met beperkte middelen ontstond er in enkele jaren tijd een serieuze brouwerij. Brouwer Daniel Tano: “De hobby werd een passie en de passie werd een onderneming. Vandaag de dag is LOC Brewery producent van eigenzinnige bieren die zich onderscheiden in smaak en kwaliteit. Bieren die inmiddels over de hele wereld gedronken worden.”

B(r)ouwen aan de toekomst
Over de te varen koers waren de drie initiatiefnemers het snel eens, vertelt algemeen directeur Erwin Schellekens: “De productie van onderscheidende, kwalitatieve bieren, met ieder onze eigen rol. Samen b(r)ouwen we aan een toekomst waarin LOC Brewery behoort tot een van de beste craftbrouwerijen van Zuid-Nederland. Maar dat kunnen we natuurlijk niet met z’n drieën. Om onze Craft Beer Bar te kunnen openen, zoeken we investeerders.”

Kwaliteit boven kwantiteit
Een van de uitgangspunten van LOC Brewery is kwaliteit boven kwantiteit. In de afgelopen jaren is steeds meer expertise opgedaan over het brouwproces en de wensen van de consument. In eerste instantie vonden de LOC-bieren vooral hun markt via de distributie. In 2018 is een start gemaakt met een taproom en rondleidingen door de brouwerij. LOC Brewery nam bovendien deel aan diverse evenementen in binnen- en buitenland. Hiermee werd een breder en geïnteresseerder publiek bereikt en werden de afzetmogelijkheden vergroot. De crowdfunding is volgens de eigenaren een logisch gevolg van de tot nu toe gemaakte groei. Ook krijgt de huidige locatie van LOC Brewery op termijn een andere bestemming. Tano legt uit: “We moeten verhuizen. De ideale mogelijkheid om een verdere doorgroei te realiseren.” Met de crowdfunding hoopt LOC Brewery door te groeien van een lokale, ambachtelijke brouwerij naar een begrip binnen de (inter)nationale craftbeer-wereld.

Craft Beer Bar
Uitgangspunt van de crowdfundingscampagne is het realiseren van een nieuwe locatie aan de spoorboulevard in het hart van de Tilburgse Spoorzone. Paul Cools: “We zien volop tapkranen met vers bier voor ons. De uitstraling wordt industrieel, maar geeft de bezoeker tegelijkertijd een huiselijk gevoel. Er komt een vide voor extra zitplaatsen die ook inzetbaar is voor zakelijke bijeenkomsten. Rondleidingen, proeverijen en een eenvoudige menukaart maken het geheel af.” Met een bedrag van €275.000 kan de complete verbouwing van de nieuwe locatie worden bekostigd, inclusief de realisatie van een horeca- en brouwerijgedeelte met een tweede verdieping. LOC Brewery zal daarbinnen beschikken over een volledig geautomatiseerde brouwinstallatie (10HL), vergistingstanks (40HL) en de Craft Beer Bar (met 15 tapkranen). Ook blijft er in dit scenario werkkapitaal over om de eerste maanden te kunnen draaien. Schellekens: “Bereiken we €350.000, dan wordt alles nóg beter. We voegen dan 5 LOC serving tanks van 5HL en 5 extra tapkranen in de Craft Beer Bar toe en investeren in extra vergistingstanks met een capaciteit van 20HL. Ook blijft er in dat geval meer ruimte over voor het interieur én terras. Vanzelfsprekend hopen we dat we dit bedrag gaan halen.”

Voorwaarden crowdfunding
Wie als investeerder mee wil bouwen aan de toekomst van LOC Brewery kan vanaf vrijdag 17 september terecht op crowdfundingsplatform CrowdAboutNow. Wie instapt verstrekt LOC Brewery een lening voor de periode van vijf jaar, tegen een rente van 4%. De aflossing vindt plaats in drie termijnen, vanaf jaar 3. De initiatiefnemers hebben diverse pakketten beschikbaar gesteld. Deze zijn op de CrowdAboutNow-pagina te bekijken.