Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

‘The Virgin Mary’ eerste alcoholvrije pub van Ierland met Nederlands tintje

Geplaatst op dinsdag 14 mei 2019

Onlangs is de Virgin Mary, de eerste permanente alcoholvrije bar van Ierland, geopend in Dublin. Dublin, bekend als de stad van de gezelligheid met zijn ca. 750 pubs, sfeer en natuurlijk Guinness, heeft er nu een geheel alcoholvrije pub bij. De Amsterdamse alcoholvrij- en arme specialist Braxzz levert een 0.0% Oaked Cider en hun inmiddels wereldbekende 0.0% Porter is een essentieel bestanddeel van de nitro-koffie van de tap.

Het is een pub voor mensen die niet drinken, mensen die soms niet drinken of gewoon iemand die op zoek is naar een ander soort avondje uit. De bar is genoemd naar ‘s werelds meest populaire alcoholvrije cocktail, De Virgin Mary. Deze versie wordt in deze pub gemaakt van vers geperste groentesappen, een in Dublin gemaakte hete saus en pittige infusies die allemaal in eigen huis zijn gemaakt. The Virgin Mary Bar Dublin is opgericht door twee bekende personen uit de Ierse drankenindustrie, Vaughan Yates en Oisín Davis. Makers van het bekende premium mixer merk Poacher’s. Vaughan legt uit: “Dublin is een ongelooflijk diverse stad met een steeds kritischer wordende bevolking, dus mensen zijn op zoek naar een plek waar ze met vrienden kunnen zitten en echt contact kunnen maken in een levendige maar doordachte drinkomgeving.”

Aan het roer van de bar staat Anna Walsh, een gerenommeerde Ierse bartender. Zo was zij onder andere Ierse bartender van het jaar, werkte zij als bartender bij prestigieuze bars in zowel Cork als Dublin en heeft Ierland vele malen vertegenwoordigd op internationale cocktailevenementen. Het assortiment bestaat o.a. uit diverse alcoholvrije wijnen en bieren uit binnen- en buitenland. De Amsterdamse alcoholvrij- en arme specialist Braxzz levert een 0.0% Oaked Cider en hun inmiddels wereldbekende 0.0% Porter is een essentieel bestanddeel van de nitro-koffie van de tap. Deze creatie werd het afgelopen weekend onder andere in de Financial Times vergeleken met het wereldberoemde Guinness die op 2 mijl van deze pub wordt gebrouwen. Een enorme opsteker voor deze Amsterdamse startup die internationaal hard aan de weg timmert in bars, restaurants en gerenommeerde restaurants.