Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

The Sadistic Wizard Brewery wint finale Cannibale Royale Homebrew Competition

Geplaatst op zondag 29 augustus 2021

Na een zinderende finale is de Makeatutara van The Sadistic Wizard Brewery gekroond tot winnaar van de Cannibale Royale & Two Chefs Brewing Homebrew Competition! Vijf getalenteerde amateurbrouwers streden bij Cannibale Royale Du Nord om deze ultieme bekroning, maar uiteindelijk was het The Sadistic Wizard Brewery die er met de jackpot vandoor ging. De Amsterdamse brouwerij Two Chefs Brewing zal nu in samenwerking met The Sadistic Wizard Brewery 2500 liter van het bier gaan brouwen, waarna dat bij alle vijf de vestigingen van Cannibale Royale verkocht wordt.

De vakjury, bestaande uit Gavan Goossen (mede-oprichter Cannibale Royale), Thomas Wijns (oprichter de BierBalie), Sanne Slijper (één van de Two Chefs), Monique ten Kortenaar (Lucas Bols/Wynand Fockink), Oscar Blok (bedrijfsleider Cannibale Royale Handboog) en Klaas Evenhuis (mede-oprichter van Wild van Wild), roemde de Makeatutara Milkshake IPA.

Mooie combinatie
De 2500 liter Makeatutara Milkshake IPA zal bij alle Cannibale Royale verkocht gaan worden. Gavan Goosen, mede-oprichter van Cannibale Royale en host van de finale vertelt: “Vanwege de volle en krachtige smaken gaat deze IPA perfect samen met een mooie rib-eye of een sappige burger met gegrilde groenten. We nodigen gasten dan ook van harte uit om het te komen proberen en zelf te ervaren wat een geweldige combinatie goed vlees en goed speciaalbier vormen. En natuurlijk feliciteren wij The Sadistic Wizard Brewery van harte met zijn zeer verdiende overwinning!”

Over The Sadistic Wizard Brewery
The Sadistic Wizard Brewery, bestaande uit Tom Elderbroek, Roy Zonneveld en Jordi Zonneveld, is ontstaan door de zoektocht naar een activiteit die het rechtvaardigt om vaker bier te drinken. Met de Milkshake IPA genaamd Makeatutara heeft The Sadistic Wizard Brewery de Cannibale Royale Homebrew Competitie 2021 gewonnen. De naam van het biertje slaat op de god van de onderwereld van de Maori. “Als je twaalf van deze biertjes drinkt dan kom je ‘m tegen”, beweert Jordi. Over welk gevoel het winnende biertje moet overbrengen zijn de mannen eensgezind. “Beter een klap in je gezicht dan een aai over je bol”, stellen de mannen van The Sadistic Wizard Brewery.