Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

The Flying Dutchman brouwt beste stout en beste witbier van de wereld

Geplaatst op vrijdag 17 september 2021

Na het winnen van zeven awards op The World Beer Awards enkele weken geleden is de Flying Dutchman opnieuw in de prijzen gevallen. Twee van de winnende Country Winnaars zijn nu verkozen tot World’s Best, oftewel de beste bieren van de wereld. World’s Best Stout: ‘More Complicated Than Your Girlfriend Stout’, en World’s Best Hoppy Wheat Ale: ‘Flip Flopped White Socked Strong Hopped White IPA’. 

“Ik ben heel trots op deze prestatie”, zegt Ronald de Waal. “Om door te dringen tot ‘s werelds beste bieren moeten we echt hele hoge punten halen bij de jury en moeten we meer dan 2000 bieren achter ons laten. Dat ons dit gelukt is met twee van onze bieren zegt veel over de kwaliteit en het character van onze bieren!” De laatste vijf jaar heeft Ronald de Waal al meer dan 80 internationale awards in ontvangst mogen nemen. Zijn bieren staan hoog aangeschreven bij bierliefhebbers in binnen- en buitenland. Deze awards zijn vooral belangrijk om te laten zien dat ze keer op keer hoge kwaliteit leveren met unieke smaken.

Over Ronald de Waal

Ronald de Waal begon zijn carrière als bierbrouwer bij De Raaf in Heumen eind jaren tachtig, waar hij Nederlands eerste witbier heeft gebrouwen. Hij vervolgde zijn loopbaan in Finland, waar hij als ondernemer succesvol was als brouwer en bierimporteur. Nadat hij deze firma had verkocht, maakte hij een lange reis waarin hij tot de conclusie kwam dat bierbrouwen in zijn genen zit. Hij startte The Flying Dutchman Nomad Brewing Company. Zijn eerste bier, de Tree Hugging IPA, werd gelijk met goud beloond tijdens de World Beer Awards, een prestigieuze mondiale biercompetitie. In het tweede jaar werd hij bekroond tot beste nieuwe brouwer van Finland door het internationale ratingsplatform Ratebeer. In het derde jaar ontving hij 23 internationale awards en behoort daarmee tot de top van meest bekroonde brouwers. Het totale gamma van The Flying Dutchman Nomad Brewing bestaat op dit moment uit 45 verschillende speciaalbieren.

Meer informatie over The Flying Dutchman en de hele range bieren van de brouwerij vind je op www.flyingdutchmanbrewingcompany.com