Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Texelse Bierbrouwerij zeer succesvol op de Dutch Beer Challenge

Geplaatst op vrijdag 17 mei 2024

Op woensdag 15 mei jl. werden de prijswinnaars van de Dutch Beer Challenge in Utrecht bekend gemaakt. Tot grote vreugde ontving de Texelse Bierbrouwerij voor twee bieren uit het portfolio een gouden medaille. Tijdens de tiende editie van de Dutch Beer Challenge streden 493 bieren, ingezonden door zo’n 150 brouwerijen, om de eer in deze gerenommeerde Nederlandse bierwedstrijd. De Texelse Bierbrouwerij viel in de prijzen met de Texels Zeebries Blond – deze werd net als vorig jaar verkozen tot beste blond bier van Nederland – en Texels Skuumkoppe die werd bekroond met goud in de categorie Amber. 

De Texelse Bierbrouwerij is zeer trots op de prestaties en ziet dit als erkenning voor hun vakmanschap en passie voor het brouwen van eigenzinnige kwaliteitsbieren op het eiland. Met deze gouden medailles plaatst de brouwerij zich in de voorhoede van de Nederlandse brouwersgemeenschap. De bieren worden niet alleen geliefd door Nederlanders, maar ook gezien door experts die de kwaliteit van de bieren beoordelen.

Dutch Beer Challenge
De Dutch Beer Challenge wordt beschouwd als de belangrijkste prijs voor Nederlandse brouwers en is een initiatief van de Stichting Dutch Beer Challenge (DBC). De biercompetitie is in het leven geroepen om het bier van eigen bodem te promoten. Een jury, bestaande uit 42 Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters en internationale specialisten, beoordeelde de bieren in 29 verschillende biercategorieën.