Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Texelse Bierbrouwerij en Brouwerij TX  lanceren nieuw bier ‘Avondzon’

Geplaatst op zaterdag 27 mei 2023

De Texelse Bierbrouwerij en Brouwerij TX hebben op vrijdag 26 mei jl. hun gezamenlijke nieuwe bier gepresenteerd: Avondzon, een fruitige Red Ale van Texel. Dat gebeurde tijdens de start van het Heino’s Biergarten Speciaalbierfestival in het park in het centrum van Den Burg. Directeur Kees Groenewoud van Brouwerij TX en directeur Joost Molewijk van de Texelse Bierbrouwerij proostten gezamenlijk met het nieuwe bier. Avondzon heeft een aangename moutige smaak en een fruitige zachtbittere afdronk met hints van bessen. Vanaf de eerste week van juni zal Avondzon exclusief verkrijgbaar zijn op het eiland, uitsluitend in de Texelse horecagelegenheden, supermarkten, slijterijen en delicatessezaken.

Bezoekers van het speciaalbierfestival die het nieuwe bier bestellen, krijgen er volgens Molewijk en Groenewoud momenteel ook een hele toepasselijke avondzonnebril bij. Dit is de allereerste keer dat twee Texelse brouwerijen gezamenlijk een nieuw bier hebben gecreëerd. De brouwmeesters hebben samen een recept ontwikkeld, waarbij Brouwerij TX het bier voor de blikjes heeft geproduceerd en de Texelse Bierbrouwerij het bier voor het fust heeft gebrouwen.

De Texelse brouwers zijn erin geslaagd om een heerlijk, doordrinkbaar en verfrissend bier te creëren. Avondzon heeft een aangename moutige smaak en een fruitige zachtbittere afdronk met hints van bessen. Avondzon drink je het liefst in goed gezelschap en bij een Texelse zonsondergang. Vanaf de eerste week van juni zal Avondzon exclusief verkrijgbaar zijn op het eiland, uitsluitend in de Texelse horecagelegenheden, supermarkten, slijterijen en delicatessezaken.