Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Texels Overzee IPA, 13e speciaalbier met een eigenzinnig Texels karakter

Geplaatst op vrijdag 14 augustus 2020

Omringd door zee zijn Texelaars van oudsher gewend om hun eigen boontjes te doppen. Het leven op een eiland vraagt om vindingrijke oplossingen. Wat er niet is, maak je zelf. Op Sien Tessels. En nog steeds zijn de eilanders eigenzinnig en onafhankelijk. Met een sterke hang naar avontuur. Dat Texelse karakter proef je terug in de nieuwe Texels Overzee IPA, 6,0%, fruitig fris met accenten van citrus en abrikoos en lekker bitter door de toevoeging van extra hop. Met een vleugje overzee door het gebruik van Amerikaanse hopsoorten als Cascade en Simcoe.

De speciaalbieren van de Texelse Bierbrouwerij staan inmiddels door heel Nederland op de kaart. Naast het populaire Texels Skuumkoppe heeft Texels nog elf speciaalbieren in het assortiment. Nu komt daar speciaalbier nummer dertien bij. Vanuit de markt kwam de vraag naar een Texelse IPA. “Speciaalbier maakt inmiddels al ruim 20 procent uit van al het verkochte bier. IPA is een van de grootste bierstijlen binnen het speciaalbier en heel populair. Onze brouwers zijn de uitdaging om een IPA te maken met een Texels karakter graag aangegaan”, vertelt Lianne ter Steege van de Texelse Bierbrouwerij. Texels Overzee IPA is een geslaagde India Pale Ale met een alcoholpercentage van 6,0%. Fruitig fris met accenten van citrus en abrikoos en lekker bitter door de toevoeging van extra hop. Met een vleugje overzee door het gebruik van Amerikaanse hopsoorten als Cascade en Simcoe. Texels Overzee IPA verbindt Texel met overzeese gebieden zoals dat eeuwen geleden al gebeurde. Toen avonturiers vanaf Texel de wereldzeeën bevoeren. Op het eiland sloegen de zeelieden proviand in en kozen hun imposante schepen het ruime sop. Nog altijd gaat het vervoer van en naar het eiland overzees. Dagelijks verschepen de Texelse veerboten het Texelse speciaalbier naar het vasteland.

Eilandprimeur

Bierliefhebbers op het eiland zelf kunnen vanaf 17 augustus al op de Texelse terrassen aanschuiven voor een Meet & Greet met het nieuwste bier van Texels. Liefhebbers van Texels speciaalbier aan de vaste wal moeten nog even geduld hebben. Vanaf eind augustus is Texels Overzee IPA ook bij de horeca in de rest van Nederland verkrijgbaar en vanaf half september is het hoppigste bier uit de Texels-collectie ook in supermarkten en slijterijen te koop in de rest van Nederland.

Texels Overzee IPA Experience

Texels daagt bierliefhebbers en Texelfans via Facebook en Instagram uit om de slagzin over IPA Overzee af te maken: ‘De Texels Overzee IPA Experience is voor mij, omdat…’. Zij maken met hun inzending kans op een exclusief Texel-arrangement, met onder meer een tour over de Hoge Berg, een excursie over het wad met een snelle ribboot, een lunch, en eventueel een overnachting. Natuurlijk maakt ook een proeverij met rondleiding door de Texelse bierbrouwerij onderdeel uit van het prijzenpakket. Deelnemen kan via @Texelsbier op Facebook en Instagram.

De Texelse Bierbrouwerij

Op het mooiste stukje van Texel, grenzend aan natuurgebied De Hoge Berg, is de Texelse Bierbrouwerij gevestigd. In de voormalige kaasfabriek tussen Den Burg en Oudeschild worden de Texelse speciaalbieren op ambachtelijke wijze gebrouwen in koperen ketels. De brouwers maken zoveel mogelijk gebruik van Texelse ingrediënten. Meer informatie over Texels Overzee IPA en de andere twaalf Texelse speciaalbieren is te vinden op Texels.nl. Neem voor meer informatie over Texels of om speciaalbier te proeven contact op met de brouwerij: 0222-32 03 25, of via info@texels.nl.