Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Texels Blond nieuw speciaalbier met een Texelse twist

Geplaatst op woensdag 30 oktober 2019

Op 28 oktober jl. introduceerde de Texelse Bierbrouwerij haar nieuwe speciaalbier bij Gastropaviljoen XV op Texel. Texels Blond is een licht blond bier, met een verrassend accent. Een vleugje Texelse zeevenkel geeft dit bier een aromatisch en zacht kruidig accent. Blond bier van een heel andere orde.

De Texelse bierbrouwerij maakt wederom het verschil. Ook het Texels Blond is weer een heerlijk product van pure ingrediënten, in een compositie die het meesterschap van onze brouwers sprankelend aan het licht brengt. Een lichtkleurig, troebel blond combineert een nieuwe selectie hopsoorten met een vleugje echte Texelse zeevenkel voor een frisse, aromatische en zacht kruidige afdronk. Dit maakt dat dit blond bier zich onderscheidt van de ‘gewone’ blond bieren. Texels Blond heeft een toegankelijk alcoholgehalte van 5%, fijn tijdens een moment van ontspanning.

Zeevenkel, de Texelse twist

Zeevenkel groeit in mediterrane omgeving langs de kust en ook op Texel. Hier is het een beschermd en zeldzaam plantje, dat aan Texels Blond een uniek accent geeft. Tussen 29 oktober en 5 november 2019 is Texels Blond alleen verkrijgbaar op Texel. Vanaf 6 november is het verkrijgbaar in de horeca en de slijterijen in Nederland. Ook is het online te bestellen via Beerwulf.

Over Texelse Bierbrouwerij

In de voormalige kaasfabriek van Oudeschild, midden tussen de uitgestrekte groene weiden aan de rand van natuurgebied De Hoge Berg, brouwen de brouwmeesters van de Texelse Bierbrouwerij sinds 1999 hun bijzondere bieren. Gebrouwen met traditioneel vakmanschap en eigentijdse technologie en duinwater, tarwe en gerst van het eiland zelf. Dat maakt alle speciaalbieren tot een puur product van Texel. De Texelse familie bestaat inmiddels uit 13 speciaalbieren. Texels Skuumkoppe, Vuurbaak, Stormbock en Goudkoppe zijn gerenommeerd. Daarbij is ook het specifieke seizoensaanbod, zoals het diep robijnrode Texels Bock voor de herfst, Texels Noorderwiend een hartverwarmend winterbier, Texels Springtij een stevig blond lentebier met een bloemig aroma en Texels Seumerfeugel een dorstlessend tarwebier. Met Texels Blond biedt Texels een onderscheidend blond bier aan.