Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

TAPT festival stunt met bezoek aan tien verschillende locaties

Geplaatst op maandag 25 april 2022

Alle maatregelen zijn vervallen en het festivalseizoen komt eraan. Daar is de organisatie van het TAPT festival zich maar al te goed bewust van. Voor het vijfde jaar op rij doet het bierfestival zijn intrede in ieders agenda. Dit jaar wordt het grootser aangepakt dan ooit en zal TAPT op maar liefst tien locaties verschijnen. Voor heel Nederland betekent dit: lang tafelen met je vrienden en vriendinnen, spelletjes spelen, heerlijk eten, uitbundig dansen en verrast worden door te gekke bieren.

In tegenstelling tot andere bierfestivals, is een bezoekje aan het TAPT festival toegankelijk voor zowel bierliefhebbers als non-bierdrinkers. Naast het schenken van unieke bieren van de aanwezige brouwerijen, wordt er ook gedacht aan wijn en andere lekkernijen. Dit maakt het festival geschikt voor iedereen die houdt van een drankje, een hapje en wellicht een spelletje. “Een frisse versie van het bierfestival, waar niks moet en (bijna) alles mag!” Op het festival wordt podium gegeven aan maar liefst 8 tot 12 brouwerijen, waaronder namen als Brouwerij ’t IJ, Jopen en Gebrouwen door Vrouwen. 

Naast het verzorgen van lekkere drankjes, is er een ruim aanbod aan lekker eten te verkrijgen en kunnen bezoekers zelfs deelnemen aan verschillende activiteiten. Denk hierbij aan een ouderwets potje jeu-de-boules, een niet zo silent disco en natuurlijk een fanatieke beer bingo. Een dag op het festival begint vaak relaxed in het gras en eindigt uiteindelijk op de dansvloer.

TAPT festival zal dit jaar plaatsvinden in de volgende steden: Leiden (6 & 7 mei), Amsterdam Oost (14 mei), Vlissingen (17 & 18 juni), Leeuwarden (24 & 25 juni), Utrecht (8, 9 & 10 juli), Den Haag (15 & 16 juli), Haarlem (29 & 30 juli), Breda (12 & 13 augustus), Rotterdam (26 & 27 augustus) en Amsterdam West (16 & 17 september). Voor meer informatie en toegangskaartjes zie https://taptfestival.nl.