Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Take a Polar Bear Plunge – Brut IPA geproefd door Deurnese IJsberen

Geplaatst op donderdag 2 februari 2023

Bij een watertemperatuur van 3,8 graden doken de dappere Deurnese Ijsberen het water van de ecologische zwemvijver van het Boekenbergpark in. En nadien? De nieuwe Brut IPA van Brouwerij The Musketeers! Deze Brut IPA heeft als toepasselijke naam “Take a Polar Bear Plunge” en vormt het dertiende bier in de Bucket List Series van de brouwerij. Deze Bucket List Series is een reeks crafty, smaakmakende bieren, telkens beperkt in oplage én vernoemd naar een item op een “Bucket List”.

Take a Polar Bear Plunge ‐ Brut IPA is een helder, parelend, blond bier (8 EBC) van 7,6% alcohol. Het “Brut”‐karakter ontstaat door een specifieke gist (geen Champagnegist) die alle suikers omzet, waardoor het bier een zeer droog mondgevoel krijgt, gecombineerd met een bittere afdronk. Dankzij de gist ontstaat er een lichte estervorming en dat zorgt samen met de dry‐hopping voor een fruitigheid waarin je toetsen van limoen, lychee, meloen en citrus herkent. Dit bier zal je smaakpapillen op alle vlakken prikkelen!

Over Brouwerij The Musketeers

Brouwerij The Musketeers werd opgericht in 1999 door vier brouwingenieurs. Bier brouwen was de hobby en passie van deze vier kameraden. Hun eerste brouwsels werden ontwikkeld in de keuken van Kristofs moeder. Vandaag, bijna 25 jaar later, staan twee van de oprichters ‐ Stefaan Soetemans en Kristof De Roo ‐ nog steeds aan het roer van deze Belgische onafhankelijke brouwerij. Brouwerij The Musketeers ontwikkelt speciaalbieren met een uitzonderlijk en verrassend karakter. Door zich te inspireren op verschillende stijlen en smaken creëert de brouwerij evenwichtig en doordacht Belgisch kwaliteitsbier voor de nationale en internationale markt. In mei 2019 namen The Musketeers hun intrek in de gloednieuwe bierbrouwerij in Sint‐Gillis‐Waas. Deze brouwerij is uitgerust met een moderne installatie en focust op duurzaam brouwen. Brouwerij The Musketeers is klaar voor de toekomst.