Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Swinkels Family Brewers opent Pub-op Store in Helmond

Geplaatst op woensdag 19 september 2018

Inwoners van Helmond en omstreken kunnen zich deze week volledig onderdompelen in de bieren van Swinkels Family Brewers. Tussen 18 en 22 september opent de familiebrouwer uit Lieshout de deuren van een Pub-op Store aan de Veestraat 22. Een winkel waarbij de thuisregio van het bedrijf de mogelijkheid krijgt kennis te maken met de bieren van de verschillende brouwerijen. Zo kunnen bierliefhebbers er verschillende bieren ontdekken, ruiken en proeven: van een krachtige Cornet, La Trappe en Rodenbach tot een karakteristieke Swinckels’, Palm en Brugge Tripel.

Proeflokaal
Het idee om een Pub-op Store in het hart van Helmond te openen, is ontstaan vanuit het innovatieprogramma van Swinkels Family Brewers. Vier medewerkers pitchten het idee met succes bij de directie. “We vinden het belangrijk dat onze van oorsprong thuisregio onze diversiteit aan bieren kent en komen daarom graag naar de mensen toe. De consument wil daarnaast steeds meer weten over bier en met name over speciaalbier. Met een Pub-op Store in de binnenstad van Helmond maken we dat waar. Het is niet alleen een gezellige ontmoetingsplaats, maar ook een proeflokaal, met een ruime keuze uit onze bieren”, vertelt Guus van Wouden, initiatiefnemer van de Pub-op Store. “Wanneer dit concept succesvol blijkt, zullen we overwegen meerdere winkels te openen”.

Zelf bierpakket samenstellen
Er zijn verschillende bieren te koop in 75cl flessen, feestelijke cadeauverpakkingen en het is mogelijk zelf een bierpakket samen te stellen. Ook kunnen mensen er accessoires vinden, waaronder glaswerk en andere merchandise. Medewerkers van Swinkels Family Brewers kunnen in de winkel meer vertellen over de bieren en het ambacht van het bierbrouwen. De Pub-op Store opent zijn deuren in een leegstaand winkelpland aan de Veestraat, waarmee een nieuwe impuls aan het winkelgebied wordt gegeven. De Pub-op Store is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 13 tot 18 uur, op vrijdag van 13 tot 21 uur en op zaterdag van 12 tot 17 uur.