Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

SUPER 8 IPA, Tongerlo Tripel en Primus winnen drie medailles

Geplaatst op maandag 30 november 2020

Drie bieren van Brouwerij Haacht hebben tijdens de afgelopen Brussels Beer Challenge (BBC) eremetaal gewonnen. SUPER 8 IPA kroonde zich tot beste ‘Pale&Amber Ale: English IPA’. Tongerlo Tripel kaapte zilver weg in de categorie ‘Pale&Amber Ale: (Belgian style) Tripel’ en Primus brons bij de ‘Lager : International Style Pilsner’-bieren.

Boudewijn van der Kelen, CEO bij Brouwerij Haacht, over het succes van SUPER 8 IPA: “De India Pale Ale is een amberkleurig bier met een heel herkenbare smaak, onder andere dankzij het hogere hopgehalte, en is de laatste jaren erg populair. Enkele weken geleden nog won SUPER 8 IPA tijdens de International Beer Challenge zilver en nu heeft de jury van de Brussels Beer Challenge hem zelfs tot allerbeste in zijn soort verkozen. Dat bewijst dat hij er – net zoals de hele SUPER 8-familie – in geslaagd is om een bestaande stijl met de juiste twist heruit te vinden.”

Ook de klassiekers scoren

Brouwerij Haacht innoveert niet alleen, het bevestigt ook dat haar vaste waarden nog steeds tot de top van de bierwereld behoren. Met zijn zilveren plak bij de tripels haalt de authentieke Belgische Tongerlo Tripel zijn zoveelste prijs binnen. Primus pronkt dan weer met brons bij de pilsbieren. “Heel sterke prestaties, want zowel de tripel als het pilsbier zijn klassieke stijlen waarin de concurrentie gigantisch is”, zegt Boudewijn van der Kelen. “Bovendien scoren we op de Brussels Beer Challenge met drie erg verschillende bieren. Een mooie erkenning van onze reputatie als veelzijdige brouwerij die altijd topkwaliteit aflevert.”