Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Stone Brewing en Bier&Co gaan samenwerking aan voor Europese distributie

Geplaatst op dinsdag 14 april 2020

Stone Brewing en Bier&cO, onderdeel van Royal Swinkels Family Brewers, zijn een nieuwe samenwerking aangegaan voor het naar Europa brengen van in Amerika gebrouwen bieren van Stone. Deze samenwerking is een uitvloeisel van de strategische en operationele keuze die Stone gemaakt heeft, waardoor de distributie van Stone bieren in Europa zal worden uitgebreid. Het beschikbare portfolio wordt tevens verder vergroot aangezien Bier&cO kan putten uit alle door Stone in Amerika gebrouwen bieren.

“Dit is voor ons absoluut een zeer positieve ontwikkeling”, aldus Greg Koch, medeoprichter en executive chairman van Stone Brewing. “We blijven de Europese markten zeer toegewijd. In Bier&cO hebben wij een partner die onze kernwaarden deelt en wij zien ernaar uit om een grotere variëteit van onze bieren te kunnen aanbieden aan de bierliefhebbers die daar in Europa naar op zoek zijn.” Stone Brewing heeft voor Bier&cO als partner gekozen vanwege de diepgaande kennis van de Europese markt, de toegang en expertise die Bier&cO heeft in alle marktkanalen en bovenal vanwege de passie voor craft bier, die in het DNA van Bier&cO verankerd zit. Bas Besselink, general manager marketing & sales van Bier&cO: “We zijn zeer blij dat wij de bieren van Stone Brewing, in Amerika gebrouwen, naar Europa kunnen brengen opdat bierliefhebbers ervan kunnen genieten. Ook zijn wij er trots op dat wij deze samenwerking met Stone kunnen aangaan en gezamenlijk dit iconische merk in Nederland verder kunnen bouwen. Daarbij zullen wij diverse Europese bierdistributeurs van Stone bieren voorzien.”

“We beginnen met trots aan een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Stone Brewing in Europa, en zien vol verwachting uit naar de samenwerking met Bier&cO”, aldus Sascha Brand, director of International Markets van Stone Brewing. “De laatste jaren hebben wij een goede groei gerealiseerd. In 2019 waren onze Europese verkopen 24% hoger dan in 2018, een groei die wij in ons gehele portfolio zagen. De samenwerking met Metallica (men brouwde met de bandleden Enter Night Pilsener) was een hoogtepunt voor ons in 2019. Maar we staan nog maar aan het begin van ons Europese avontuur. We zijn ervan overtuigd dat we met Bier&cO als sterke lokale partner het volledige potentieel voor Stone in Nederland kunnen bereiken en tegelijkertijd verschillende belangrijke markten in Europa via Bier&cO kunnen bedienen.” Gezamenlijk zullen Bier&cO en Stone Brewing bier beschikbaar maken in 28 Europese landen. Daarbij heeft Bier&cO toegang tot het volledige portfolio van in Amerika gebrouwen Stone bieren, waaronder het vlaggenschipbier Stone IPA, snel groeiende merken zoals Delicious IPA en speciale, soms eenmalige, bieren zoals het pas geïntroduceerde Stone ‘Buenaveza Salt&Lime Lager’.